Juha Käkelä

Juha Käkelä on ammatiltaan moottorisahataiteilija. Hän on veistänyt noin 25 vuotta ja on itseoppinut veistäjä. Juhan suosikkeja veistoaiheina ovat intiaanit ja eläimet, erityisesti hevoset. Hän käyttää veistäessään moottorisahaa, mutta myös muita työkaluja kuten rälläkkää ja talttaa. Pintakäsittelyssä hän käyttää usein tervaa, maalia tai polttamista.

Veistäminen on Juha Käkelälle hyvin tärkeää ja hän sanoo sen olevan hänelle hiukan kuin uskonto. Ensimmäisen veistoksensa hän teki 25 vuotta sitten. Veistäminen itsessään on hänestä mukavaa, ja on aina yllättävää mitä puusta lopulta syntyy. Veistämisen haasteisiin Käkelä lukee eri puulajien erilaisen käyttäytymisen.

Käkelä on opettanut monenlaisia ihmisiä veistämään. Hänen mielestään hyvän veistäjän tietenkin tulisi pitää veistämisestä. Jokainen voi hänen mielestään veistää, jos siihen on vain kiinnostusta. Käkelä painottaa, että myös turvallisuus on tärkeää veistämisessä.

Juha Käkelä on käynyt veistokilpailuissa parinkymmenen vuoden ajan, ja hänelle on tullut monenlaisia sijoituksia. Puunveistokilpailuiden lisäksi hän on kisannut jäänveiston SM-kilpailuissa. Hän on ollut mukana Karhufestivaalien veistokilpailuissa aivan alusta asti, ja hänelle Karhufestarit ovatkin kesän kohokohta. Käkelän mielestä Ilomantsissa on hyvä henki, kaikki ovat täysillä mukana festareiden järjestämisessä ja palvelu pelaa.

Juha Käkelä

Ammatti moottorisahataiteilija.
Veistänyt noin 25 vuotta ja osallistunut eri kilpailuihin parinkymmenen vuoden ajan.
Mukana kisaamassa Karhufestivaaleilla aivan alusta lähtien, vuonna 2022 tuomariston jäsenenä.

Juha Käkelän verkkosivut
Facebook @juha.r.kakela
Instagram @rikhard_pilvinen