Ajankohtaista

Karhunveiston freestyle-kilpailun säännöt haastavat mielikuvitusta

Karhufestivaalin 2020 veistokilpailun säännöt on nyt julkaistu kotisivullamme, suomeksi ja englanniksi. Veistäjät, tutustukaa sääntöihin huolella, sillä tänä vuonna teille annetaan poikkeukselliset vapaudet.

Kaksipäiväistä mestaruuskilpailua ja pikaveistokisaa käydään teemalla Vapaa tyyli / Freestyle. Teeman kautta festivaalimme liittyy mukaan ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuoteen.

Haastamme veistäjät ottamaan käyttöön mielikuvitusta, leikkimieltä ja kekseliäisyyttä vahvan teknisen osaamisen rinnalle. Kilpaveistoa käydään edelleenkin moottorisahoin ja aiheena on karhu. Veistosten pintakäsittelylle ovat sen sijaan kaikki mahdollisuudet avoinna.

Kuvanveistäjä Tapani Kokon karhu heittää haasteen!

Ilmoittautumisaika 17.2.–30.4.2020

Veistokilpailun ilmoittautumislomake löytyy kotisivultamme suomeksi ja englanniksi. Ilmoittautumisaikaa on 30.4.2020 saakka. Mukaan otetaan maksimissaan 40 veistäjää. Laitattehan reilun meiningin nimissä sanaa eteenpäin muillekin veistotaitureille.

Yhteistyön voimin luodaan iloa ja elämyksiä

Ilomantsissa järjestettävän seitsemännen Karhufestivaalin ajankohta on 13.–15.8.2020. Järjestäjinä ovat Maaseudun Sivistysliitto alueellisine yhdistyksineen ja Ilomantsin kunta. Oheistapahtumia toteutetaan lukuisien eri toimijoiden voimin, ja tapahtuma onkin mahtava yhteistyön voimainnäyttö. Yleisö pääsee nauttimaan perjantain ja lauantain ajan myös Vaara-Karjalan Leaderin järjestämistä Villiruokafestareista.

Kesäiseen Ilomantsiin tuo uuden tuulahduksen Vuoden ITE-taiteilijan Paula Huhtasen ”iloismi”. Ilo ylimmillään -näyttely on Katri Vala -kulttuurikeskuksessa 4.6.–15.8.2020.

Esimakua festivaaliin saadaan jo keväällä, kun MSL ja OP Vaara-Karjala järjestävät 4.–7.5.2020 Karhujen kevätretken Ilomantsiin, Tuupovaaraan, Enoon ja Kiihtelysvaaraan moottorisahataiteilija Juha Käkelän veistonäytösten ryydittämänä.

Tuhannen karhun maa

Kuutena edellisenä vuonna järjestetyn veistokilpailun tuloksina on syntynyt useita satoja karhuveistoksia. Kesän ajan niitä on nähtävillä eri puolille Ilomantsin kuntakeskuksesta levittäytyvänä “Tuhannen karhun maa” -veistospuistona.


Karhufestivaalin ohjelmatiedot täällä.

Karhufestivaali on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmistoa.

Tutustu ITE-taiteen juhlavuoden koko ohjelmistoon täällä.