ITE-Suomi kutsuu kesämatkailijaa

Uutiset

ITE-taideympäristöt vetävät puoleensa houkuttelevina kotimaan matkailukohteina niin perheitä kuin erikoisia elämyksiä etsiviä seikkailijoita. Viime kesänä moni ITE-taiteilija sai pihapiiriinsä vieraita enemmän kuin muulloin, vaikka isoja bussiretkikuntia ei koronatilanteen vuoksi ollut liikkeellä.

Yleisölle avoimia ITE-kohteita on listattu Maaseudun Sivistysliiton kotisivulla. Tietoja löytyy myös GoogleMapsista hakusanalla ”ITE taidekohde”.

Alla on esimerkkejä ITE-taideympäristöistä, joiden ylläpitäjät toivottavat yleisöä tervetulleeksi. Koronatilanteen vuoksi on syytä ennen vierailuja googlata tietoja mahdollisista vierailujen rajoituksista.

Lahden Radiomäelle voi tehdä vaikka piknik-retken ja ihastella Johannes Ivakon jo sammaloituneita betoniveistoksia. Kuva Veli Granö.
Kauhajoella Alpon Savannilla saattaa kohdata itsensä taiteilijan, Alpo Koivumäen. Kuva Veli Granö.
Suomen tunnetuin ITE-taideympäristö on Veijo Rönkkösen veistosten ja loistavan kukkatarhan kokonaisuus Parikkalan Patsaspuisto. Kuva Veli Granö.
Ylénin taidekoti Rauman Kodisjoella tarjoaa nostalgisen aikamatkan Väinö Ylénin teosten myötä. Kuva Veli Granö.

LÄNSI-SUOMESSA

ITÄISESSÄ SUOMESSA

HÄMEESSÄ

KESKI-SUOMESSA

UUDELLAMAALLA

  • Kirkkonummella ITE-taiteen klassikkokohde Elis Sinistön Villa Mehu
Kouvolan Valkealassa, Kääpälän kylässä, voi vierailla jo edesmenneen ITE-taiteilijan Ensio Tuppuraisen kodin pihapiirissä. Kuva Veli Granö.