Koe ITE! Hämeen ITE-taide valloittaa kuvataiteen päivänä 10.7.

Uutiset

Suomen kuvataiteen päivänä 10.7. voit tutustua moniin ainutlaatuisiin ITE-kohteisiin ympäri Kanta- ja Päijät-Hämettä. Lähde päiväretkelle ja tsekkaa myös kesäkartoittajiemme lisävinkit matkan varrella löytyvistä muista elämyksistä!

KANTA-HÄME

Hauho, Hämeenlinna

Hauhon esinemuseo
Hauhon esinemuseon yläkerrasta kirkon kupeesta löydät ruotusotamies Korlerin, kenties ensimmäisen nimeltä tuntemamme ITE-taiteilijan vuonna 1772 maalaamat huikean persoonalliset lehterimaalaukset. Avoinna klo 11-16, Sullituntie, Hauho.
Lisätietoa kohteesta

Seitsemän tähden kaikkien ihmisten puutarha
Urho Koistinen esittelee huikeaa kiinalaista puutarhaansa Hauhon Alvettulassa koko päivän osoitteessa Isolähteentie 15.
Lisätietoa kohteesta

Iittala, Hämeenlinna

Cafe Navetta
Viehättävän Cafe Navetan kesänäyttely Iittalan Pirttikoskella on pandemian vuoksi tänä kesänä virtuaalinen. Myös tämän kesän näyttely esittelee emäntä Sari Salaksen hyvän mielen taidetta sekä Esa Leppäsen hauskoja veistoksia.
Lisätietoa kohteesta

Lepaa, Hämeenlinna

Lepaan savipaja
Erkki ja Pirkko Hyttisen hilpeät savihahmot temmeltävät Lepaan Savipajassa (Viinitilantie 4). Avoinna 10-15.
Lisätietoja kohteesta

Turenki, Janakkala

Erkin elämyspiha
Erkki Niemen Elämyspiha on monimuotoinen taide- ja seikkailupuutarha koko perheelle Janakkalan Turengissa (os. Lintuvuorentie 14, Turenki). Avoinna koko päivän!
Lisätietoa kohteesta

ITE-kartoittajan lisävinkit kesäpäivään!

Kartoittajamme Arja Taskisen vinkit päiväretkeläisille:
Kannattaa käydä myös kurkkaamassa Nahkurinverstas ja sen ainutlaatuinen miljöö Portaan kylässä Tammelassa, Tapuliryhmän näyttely Jokioisten Tapulimakasiinissa klo 11-18 ja Taidemakasiini ITU Humppilassa Perkiöntie 13 klo 11-17. Lammilla Porkkalan Kartanon upeassa puutarhassa on tarjolla Ruusukierros alkaen klo 13:00. Eikä pidä unohtaa tämän kesän Naivistit Iittalassa -näyttelyä (klo 10-19, Hollaajantie 2, Iittala).

PÄIJÄT-HÄME

Lahti

Johannes Ivakon veistokset Radiomäellä
Lahden Radiomäki on upea luonto- ja näköalakohde ja siellä on paljon nähtävää. Radio- ja TV-museo Mastolan piha-alue kätkee myös ITE-taiteilija Johannes Ivakon viehättävät veistokset. Museoalueen portit avoinna la klo 11-16. Piha-alueeseen ja veistoksiin voi tutustua aukioloaikoina ilman pääsymaksua.
Lisätietoa kohteesta

Asikkala

Vääksyn tuohijättiläinen
Käy ottamassa selfie jättiläismäisen Erkki Pekkarisen Tuohiukon kanssa hotelli Tallukan edustalla Vääksyssä!
Lisätietoa kohteesta

Padasjoki

Veikko Salon klapimaailma
Likoniementien varrelta löytyy hämmästyttävää Veikko Salon klapitaidetta, mm. Klapeeista tehty tuulimylly, Ötökkämotelli sekä Klapitupa. Aina avoinna!

Eevan Taideullakko
Eevan Taideullakko on Eeva Salmensuun kotigalleria, jossa on tauluja kirjaimellisesti lattiasta kattoon. Valkamantie 16, avoinna 12-16.
Lisätietoa kohteesta

Heinola

Dorkin puisto
Vesa Väänäsen mahtava Dorkin puisto Heinolan viehättävässä Rautatiepuistomiljöössä. Aina avoinna.
Lisätietoa kohteesta

Iitti

Marjo Mape Nuuttilan taidetta
ITE-taitelija Mape Nuuttila työstää keramiikasta ja kierrätysmateriaaleista omaperäisiä veistoksia, sekoittaen kauniisti eri materiaaleja.
Saaraistentie 97, avoinna 12-16.

Kartoittajan lisävinkki!

Häggin Eläintäyttämö
Kartoittajamme Solja suosittelee tätä harvinaislaatuista vierailukohdetta, joka sopii hienosti ITE-tunnelmaan! Kaunis ja kuvauksellinen Häggin eläintäyttämö paljastaa sadan vuoden takaisen erikoisen ammatin toimenkuvan. Avoinna la-su klo 12-16. Häggintie 28, Urajärvi.