Kahdet askeleet. Ullakaisa Kaarlelan kirjontateoksia

ITE-taide, Etelä-Suomi, Näyttely, Taiteen seuraajille
Osa Ullakaisa Kaarlelan kirjontatyöstä Kahdet askeleet. Kuva: Salon taitokeskus.

28.1.–31.3.2022
ti–pe 10–17, la 11–16
Salon taitokeskus / Galleria Kompuuki
Rummunlyöjänkatu 2, Salo
Ullakaisa Kaarlelan taiteilijatapaaminen Kompuukissa
to 24.2.2022 klo 14–16

Salon taitokeskuksen galleriatila Kompuuki aloittaa näyttelyvuotensa porilaisen ITE-taiteilija Ullakaisa Kaarlelan (1950) puhuttelevilla kirjontateoksilla.

Kaarlelan elämää ja taidetta ovat sävyttäneet vuodet vaikeasti vammaisen tyttären omaishoitajana sekä lukuisat muut hänen kuulemansa tarinat omaishoitajien elämästä. Tarinat  piirtyvät kankaille värikylläisinä, voimakkaina ja vapaasti kirjottuina taideteoksina. Teoksiin on kirjottu vaikeitakin asioita, mutta niistä kumpuaa myös vahva elämänilo ja kiitollisuus.

Ullakaisa Kaarlela kuuluu eturivin ITE-taiteilijoihin. Hänen teoksiaan on esitelty useissa näyttelyissä Suomessa ja myös Slovakian kansallisgalleriassa Bratislavassa. Kaarlelan töitä on sveitsiläisen taiteenkerääjä Max E. Ammannin kansainvälisessä kokoelmassa.


Näyttelyn järjestäjä: Taito Varsinais-Suomi

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:
Tiina Aalto / Taito Varsinais-Suomi / 040 554 6188
Hannele Ruponen / Salon taitokeskus / 040 849 9648

Opastukset ryhmille:
Hannele Ruponen / Salon taitokeskus / 040 849 9648


Galleriatila Kompuuki on Salon taitokeskuksen yhteydessä toimiva näyttelytila, jossa esitellään maan eturivin ITE-taiteilijoiden töitä. Toiminta alkoi syksyllä 2021. Taiteilija- ja teosvalinnoista vastaa Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtaja Tiina Aalto. Viime vuonna Kompuukissa esiteltiin Petri Martikaisen ja Jori Tapio Kalliolan taidetta. Kompuuki on ainoa kiinteä eteläisessä Suomessa olevan ITE-taiteen näyttelytila

Yhteistyökumppanina toimii Maaseudun Sivistysliitto, joka on jo yli 20 vuotta tehnyt kartoitustyötä suomalaisen ITE-taiteen puolesta.

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta ja sana ITE tulee sanoista Itse Tehty Elämä. ITE-taiteilijat ovat pääosin itseoppineita taiteilijoita. ITE-taide kuuluu kansainväliseen outsider-taiteen kenttään. Lisää ITE-taiteesta: https://msl.fi/itetaide/mitaitetaideon/

Ullakaisa Kaarlela ITE-taiteen sivustolla: taiteilijaesittely, ITE Satakunnassa -kirja

Uusimmat tapahtumat