ITE-taidetta Uudeltamaalta -kirjan julkistamistilaisuus

ITE-taide, Etelä-Suomi, tapahtuma

To 6.6.2024 klo 14-15
Rosebud Sivullinen -kirjakauppa
Kaisa-talo, Kaisaniemenkatu 5, Helsinki
Tilaisuus striimataan ja tallenne jaetaan YouTubessa Sivullisen lavalla.
Kirja on vapaasti saatavilla ITE-taiteen kotisivulta pdf-versiona 7.6.2024 lähtien.

Uudenmaan ITE-taiteilijoita esittelevä kirja julkistetaan torstaina 6.6.2024 klo 14 Rosebud Sivullinen -kirjakaupassa Helsingissä. Kirjan päätoimittaja ja taiteilijoita dokumentoinut Veli Granö esittelee tilaisuudessa julkaisun sekä kuvakavalkadin alueen ITE-taiteilijoiden tuotannosta.

Julkaisu päättää Maaseudun Sivistysliiton tuottaman kirjasarjan, jossa on aiemmin esitelty Suomen muiden alueiden omaleimaista nykykansantaidetta.

Uusmaalaisia ITE-taiteilijoita leimaa sama moninaisuus, joka on luonteenomaista koko maakunnalle: alueella on vauraita kaupunkeja lähiöissä viihtyvine taiteilijoineen, mutta myös laaja maaseutu ja rannikko pienine kylineen ja perinteisine ITE-taiteilijapersoonineen.

Uudenmaan ITE-taide piirtää kuvaa visuaalisen kulttuurimme muutoksen suunnasta mutta on myös todiste taiteen syvimpien sisältöjen pysyvyydestä. Globalisoituvan ja samankaltaistuvan visuaalisen kulttuurin suomalaiset vastarannankiisket elävät ja voivat maakunnassa edelleen hyvin.

Kirjan sisältämät tutkijoiden kirjoitukset ja haastattelut avaavat kuvaa nykykansantaiteen luonteesta taiteen kentällä ja ihmisten tajunnassa sekä pohtivat ITE-taiteen tulevaisuutta itseilmaisun ottaessa paikkaansa digitalisoituvassa arjessa.

Kirjan sisältö on tuotettu Maaseudun Sivistysliiton toteuttamassa uusmaalaisen ITE-taiteen kartoitushankkeessa, jota rahoittivat uusmaalaiset Leader-yhdistykset Euroopan maaseuturahastosta. Kirjan julkaisemisen mahdollisti Keskitien Säätiön avustus. Ulkoasun toteutti Marko Mäkinen. Kirja on vapaasti ladattavissa ITE-taiteen kotisivulta pdf-versiona 7.6.2024 lähtien. Painettua kirjaa jaetaan kartoituksessa dokumentoiduille taiteilijoille sekä uusmaalaisiin kirjastoihin ja kulttuurilaitoksiin, mutta myyntiin sitä ei ole saatavilla.

Kuva:
Kirjan etukannessa karkkilalaisen ITE-taiteilijan Jarmo Suojärven maalaus Korvasienikostaja, valokuva Veli Granö.Uusimmat tapahtumat

Ei valittuja tapahtumia