Toiminta

ITE-taide

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta.
Se on taidetta kansalta kansalle!

Ohjelmassa nyt – liity mukaan!

ITE-taiteen kartoitus Etelä-Savossa 2016-2017
Kotisivu, Facebook

ITE-taiteen kartoitus Pirkanmaalla 2016-2018
Kotisivu, Facebook

Metsän kansaa – Karhufestivaali 24.-26.8.2017 Ilomantsissa
Kotisivu, Facebook

Näyttelyitä 2017-2018
Kokkolassa, Oulussa, Joensuussa, Tampereella
Näyttelykalenteri


ITE-taiteen vinkkipankki

Tunnetko ITE-taiteilijan omasta kylästäsi, mökkiseudulta tai kotikorttelista? Kerro meille vinkki. Maaseudun Sivistysliitto toteuttaa parhaillaan ITE-taiteen kartoituksia Etelä-Savossa ja Pirkanmaalla.

Tule katsomaan ITE-taiteen riemukkaita näyttelyitä. Nauti ITE-vuosikirjoista. Seuraa aihepiirin virkeää esittelyä mediassa. Tee unohtumaton vierailu Parikkalan Patsaspuistoon ja Ilomantsiin Karhufestivaaleille ja Tuhannen karhun maahan! Tai kysy oman kotiseutusi ITE-taiteilijalta, sopiiko tulla tutustumaan.

Seuraa viestintää! ITE-taiteen taustoihin, tekijöihin ja toimintaan on mainio oikotie MSL:n ylläpitämä ITEnet-sivusto. Sieltä löydät näyttely- ja tapahtumauutiset kätevästi ITE-nyt -valikosta. ITEnet-sivusto on myös englanniksi. Tuoreinta keskustelua ja kuvia ITE-taiteesta löydät Facebookista. Filmejä ITE-taiteilijoista voit etsiä YouTubesta.

facebooktwitterinsta


 

ITE-taiteessa on tapahtunut….

Kiinnostaako mennyt? Jo päättyneistä hankkeista löydät tietoa arkistosta. MSL on toteuttanut ITE-taiteen hankkeita eri puolilla Suomea monenlaisten kumppaneiden kanssa kyläyhdistyksistä taidemuseoihin ja matkailuyrityksistä yliopistoihin. Hanketyöhön olemme saaneet rahoitusta ELY-keskuksilta ja Leader-yhdistyksiltä sekä kulttuuria tukevilta säätiöiltä. Myös kansainvälistä työtä olemme tehneet paljon edistääksemme suomalaisen nykykansantaiteen tunnettavuutta ja kulttuurien välisiä kohtaamisia. Kirjastosta löydät tiedot tähän mennessä toteutetuista ITE-taiteen julkaisuista, videoista ja arkistoaineistosta.

Ota yhteyttä! ITE-taiteeseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä kulttuurituottaja Raija Kallioiseen, raija.kallioinen(at)msl.fi.

Kuva: ITE-taiteen kansainvälisesti tunnetuin kohde, Veijo Rönkkösen Patsaspuisto Parikkalassa vetää vuosittain 40.000 kävijää. Tervetuloa ihailemaan veistoksia ja loisteliasta puutarhaa! (Kuva Veli Granö)