Teemat ja hankkeet

ITE-taide

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta.
Se on taidetta kansalta kansalle!

ITE-taiteen kartoitustoiminta on Maaseudun Sivistysliiton suuri saavutus!

Maaseudun Sivistysliitto on yli kahdenkymmenen vuoden ajan kartoittanut ja esitellyt ITE-taidetta. Toiminta on kansainvälisestikin ainutlaatuista pitkäjänteisyydessään ja huikeissa tuloksissaan. Vuotta 2020 vietetään ITE-taiteen juhlavuotena. Tuolloin tulee kuluneeksi 20 vuotta ensimmäisestä toteuttamastamme ITE-taiteen näyttelystä.

Seuraa ajankohtaista ITE-taiteen kartoitustoimintaa tältä teemasivustoltamme.

Uusimmat kartoitushankkeet ovat:

ITE Satakunnassa
Kotisivu www.itesatakunnassa.fi
ITE Satakunnassa Facebook
ITE-taiteen Instagram
ITE Satakunnassa soittolista YouTubessa

ITE Hämeessä
Kotisivu www.itehameessa.fi

Karhufestivaali

Suurin ITE-taiteen vuotuinen tapahtumamme on itseoppineiden puunveistäjien karhunveistokilpailu Karhufestivaali. Seuraa festivaalia tältä teemasivustoltamme.

Karhufestivaali Facebookissa ja YouTubessa.

Seuraa sivuamme www.itenet.fi

Seuraa ITE-taiteen Facebookia  ja Instagramia


ITE-taiteen vinkkipankki

Tunnetko ITE-taiteilijan omasta kylästäsi, mökkiseudulta tai kotikorttelista? Kerro meille vinkki.

Tule katsomaan ITE-taiteen riemukkaita näyttelyitä. Nauti ITE-vuosikirjoista. Seuraa aihepiirin virkeää esittelyä mediassa. Tee unohtumaton vierailu Parikkalan Patsaspuistoon ja Ilomantsiin Karhufestivaaleille ja Tuhannen karhun maahan! Tai kysy oman kotiseutusi ITE-taiteilijalta, sopiiko tulla tutustumaan.

Seuraa viestintää! ITE-taiteen taustoihin, tekijöihin ja toimintaan on mainio oikotie MSL:n ylläpitämä ITEnet-sivusto. Sieltä löydät näyttely- ja tapahtumauutiset kätevästi ITE-nyt -valikosta. ITEnet-sivusto on myös englanniksi. Tuoreinta keskustelua ja kuvia ITE-taiteesta löydät Facebookista. Filmejä ITE-taiteilijoista löydät YouTube-kanavamme soittolistoilta.

facebooktwitterinsta


 

ITE-taiteessa on tapahtunut….

Kiinnostaako mennyt? Jo päättyneistä hankkeista löydät tietoa arkistosta. MSL on toteuttanut ITE-taiteen hankkeita eri puolilla Suomea monenlaisten kumppaneiden kanssa kyläyhdistyksistä taidemuseoihin ja matkailuyrityksistä yliopistoihin. Hanketyöhön olemme saaneet rahoitusta ELY-keskuksilta ja Leader-yhdistyksiltä sekä kulttuuria tukevilta säätiöiltä. Myös kansainvälistä työtä olemme tehneet paljon edistääksemme suomalaisen nykykansantaiteen tunnettavuutta ja kulttuurien välisiä kohtaamisia. Kirjastosta löydät tiedot tähän mennessä toteutetuista ITE-taiteen julkaisuista, videoista ja arkistoaineistosta.

Ota yhteyttä! ITE-taiteeseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä kulttuurituottaja Raija Kallioiseen, raija.kallioinen(at)msl.fi.