Itäisin ja ihanin Karhufestivaali kokosi viitisen tuhatta kävijää, 2400 nettiseuraajaa ja oheistapahtumat päälle

Karhufestivaali, Veistokilpailu, Uutinen
Karhufestivaalin slogan ”itäisin ja ihanin” kiteyttää järjestäjätahon tavoitteen, miten veistäjiä ja yleisöä halutaan palvella.

Nelipäiväinen Karhufestivaali 2021 kokosi katsojia kisapaikoille Karhumetsään ja Karhuareenalle sekä Mestarit Mantsissa -kutsuveistoon kaikkiaan noin viitisen tuhatta.

Festivaalin johtaja Timo Reko Maaseudun Sivistysliitosta on erittäin tyytyväinen korona-ajan tapahtuman toteutukseen ja yleisömäärään. Hänen arvionsa mukaan myös festivaalin oheistapahtumissa oli väkeä yhteensä ainakin parisen tuhatta, joten yleisömäärä ilahdutti häntä suuresti.

”On tärkeää, että voimme toteuttaa Karhufestivaalin eri tahojen kanssa yhteistyössä ja kylälle saadaan monenlaisia tapahtumia. Viimeistään tämä toinen vuosi Karhumetsässä näytti toteen, että veistopaikkana metsä on todella hyvä: useat veistäjät tykkäävät ympäristöstä, ja yleisökin löytää veiston, vaikkei se tapahdukaan keskustassa.”

Rekon mielestä muun muassa ITE-taiteen kesä eli Kansallistalolla pidetty Ihmeiden ILO!TALO -yhteisnäyttely toimi loistavasti yhteen Karhufestivaalin kanssa. Heinäkuun alusta Karhufestivaaliin asti avoinna olleen näyttelyn yleisömäärä hipoi kolmeatuhatta.

Festivaalijohtaja Timo Reko on tyytyväinen vuoden 2021 Karhufestivaalin toteutumiseen.

Netin kautta 2400 eri seuraajaa

Karhufestivaali toteutettiin toista kertaa hybriditapahtumana eli sekä paikan päällä koettuna että Karhulive-videostriimin kautta. Videolähetystä Karhufestivaalin YouTube-kanavan kautta kertyi neljän päivän aikana yli 20 tuntia, ja nettilähetyksillä oli kaikkiaan 2400 eri seuraajaa.

Karhufestivaalin järjestää Maaseudun Sivistysliitto alueellisine yhdistyksineen. Yhteistyökumppaneina ovat Ilomantsin kunta ja joukko paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä sekä talkooväki.

Lue myös:

Vuoden 2021 veistokilpailujen palkitut

Moottorisahan pärinä puhuttaa naisiakin

Ilomantsin 80 raittikarhua herättävät ihailua

Mestarit Mantsissa -kutsuveisto synnytti mm. tsasounan