Tuntemattoman tekijän Ronttopuisto

ITE SAIMAALLA
Teksti ja kuvat Minna Tuuva

Ronttopuisto sijaitsee Heinävedellä, kauniilla paikalla Palokin koskilampien rannalla. Puisto on saanut nimensä tulijoita tervehtivästä jättikokoisesta metallisesta dinosauruksesta. ”Tulin vähä kauempoo. Toesella puolen muapalloo o pikkase kuivemmat evväät ku tiällä”, kertoo kyltti dinon vieressä. Lähistöllä raskaasta ketjusta hitsattu liskolintu taas toteaa: ”Liskolintuna ymmärrän missä on mukavoo. Siks pyörin vuan maisema paekoilla!”

Aku Ankasta ovat hitsatussa muodossa paikalle löytäneet Roope Setä, Sepe Susi ja Veli Nalle. Runoratsu Pegasos liitää sulavasti ylös alas liikkuen kosken rannalla seuranaan Ahti ja kalastava vedenneito. Veistokset sopivat saumattomasti maisemaan ja antavat sille ainutlaatuisen tavanomaisuudesta poikkeavan tunnelman. Teosten tekijä ei halua julkisuutta, mutta antaa toki mielellään kesäisten kävijöiden nauttia kekseliäistä veistoksista.

Ronttopuistossa kävijöitä palvelee Cafe Saurus. Taiteen ja kehuttujen munkkien lisäksi Ronttopuisto tarjoaa kävijöille majoitusta, rantasaunan, tapahtumia ja lapsille leikkikentän. Pieni museo esittelee paikan vanhaa esineistöä ja Palokin koskien kalastushistoriaa.