Uniikit taidenuijat reilun ja iloisen päätöksenteon symboleina

Uutiset
Maaseudun Sivistysliiton Iloisen päätöksenteon teemavuoden 2022 symbolina ovat uniikit taidenuijat, tekijöinään taiteilijat Juha Käkelä ja Paula Huhtanen. Käkelä on tunnettu moottorisahaveistäjä. Huhtanen kantoi ensimmäistä Vuoden ITE-taiteilijan titteliä vuonna 2020.

Veistotaiteilija Juha Käkelän ja Vuoden 2020 ITE-taiteilijan Paula Huhtasen toteuttamat puheenjohtajan nuijat toimivat Maaseudun Sivistysliiton Iloisen päätöksenteon teemavuoden 2022 symboleina.

Teemavuoden tavoitteena on vahvistaa yhteistyötä ja tekemisen iloa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa.

Maaseudun Sivistysliitto on lähettänyt uniikit taidenuijat kaikkiin Suomen kuntiin kiitokseksi päätöksentekijöille heidän tärkeästä työstään. Lahjan myötä päättäjiä kannustetaan rakentavaan, ymmärtävään, vastuulliseen ja ihmisyyttä arvostavaan päätöksentekoon jatkossakin.

Jokaisessa kunnassa on nyt ainakin yksi teos ITE-taidetta. Taidenuijia on mennyt myös eduskuntapuolueille ja tärkeille etujärjestöille.

– Pidämme tärkeänä yhteiskuntamme sosiaalista, kulttuurista, ekologista ja taloudellista kestävyyttä. Kestävyys vaatii meiltä parempaa päätöksentekoa, joka perustuu tietoon ja vuoropuheluun, yhdenvertaisuuteen ja yhteisöllisyyteen sekä ratkaisuhalukkuuteen ja luovuuteen. Kaiken perusta on toisten kunnioittaminen, muistuttaa Maaseudun Sivistysliiton tutkimustoiminnasta vastaava Pauliina Maukonen.

Hyvää keskustelukulttuuria tarvitaan paitsi kuntien päätöksenteossa, myös järjestöjen hallinnossa, yhdistystoiminnassa ja työpaikoilla.  

Kampanjaan voivat osallistua kaikki, jotka elämässään pyrkivät vaalimaan hyvän päätöksenteon kulttuuria. Klikkaa itsesi mukaan!

Lisätiedot: www.iloinenpaatoksenteko2022.fi

Taiteilijoiden haastattelu, Matti Pulkkinen, Radio Sun

Uniikkeja kokousnuijia valmistui kaikkiaan noin 400 kappaletta. Nuijat veistänyt Juha Käkelä hyödynsi hukkapuuta, käyttäen aineksina kierrätykseen jäänyttä suomalaista koivua ja kuusta. Paula Huhtanen on maalannut jokaisen nuijan yksilölliseksi teokseksi. Näillä on hyvä kopautella pöytään vastuullisia ja kestäviä päätöksiä!

ITE-taide on suomalaista nykykansantaidetta. Se on tekijänsä elinympäristöön, kulttuuriseen taustaan ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta. Tapa elää omanlaista, hyvää elämää.