ITE-taiteen ja kädentaitojen rajapinta on kiinnostava – Taitoliitto antoi Maaseudun Sivistysliitolle tunnustuksen

Uutiset

Taitoliitto ja Taitojärjestöt palkitsivat ensimmäistä kertaa järjestetyssä Käsityögaalassa vuoden käsityövaikuttajia. Vuoden käsityökumppani 2022 -tunnustus myönnettiin Maaseudun Sivistysliitolle käsityöalan edistämisestä yhteistyössä Taitojärjestön kanssa. Palkitsemisen taustalla on ITE-taiteen merkittävän roolin esiin tuominen kädentaitojen ja taiteen rajapinnassa.

Taitoliitto mainitsee perusteluissaan:

”Yhteistyö Maaseudun Sivistysliiton kanssa on ollut sujuvaa ja heillä on aina innostunut ote tekemiseen. He ovat omassa toiminnassaan tuoneet uusia avauksia myös käsityön kenttään ja sen myötä olleet kehittämässä toimialaa. ITE-taide toimii vahvasti käsityön ja taidekentän rajapinnassa ja esimerkiksi yhteistyö Taito Varsinais-Suomen Saloon perustetun ITE-taiteen gallerian kanssa on mahdollistanut uudenlaisten yleisöjen ja tekijöiden kohtaamiset.

”Kiitämme Taitoliittoa tästä tunnustuksesta. On ilo huomata, että pitkäjänteinen työmme ITE-taiteen ja käsityön esille nostajana huomataan”, kertoo kulttuurituottaja Raija Kallioinen Maaseudun Sivistysliitosta.

”Tuomme ITE-taiteen parissa tehdyssä työssämme esiin vahvasti myös arvostusta niille moninaisille kädentaidoille, joita ITE-taiteilijat käyttävät ilmaisussaan.”

Taitoliiton kanssa tehtävästä monipuolisesta yhteistyöstä esimerkkinä on Maaseudun Sivistysliiton taustatuki Taito Varsinais-Suomen Saloon perustamalle Kompuuki-gallerialle. Konkreettinen teko kädentaitojen saralla on myös ITE-juhlavuonna toteutettu Arjen luovuus -kampanja, jossa innostettiin ihmisiä käyttämään erilaisia taitojaan ja osaamistaan arkensa rikastuttajina. Arjen luovuus -korttisarjaan sisälsi useilta ITE-taiteilijoilta koottuja vinkkejä erilaisiin luoviin kädentaitoihin ja tekemisen tekniikoihin.

Ullakaisa Kaarlelan kirjomalla toteuttama teos ”Yhdessä”

Lisätietoa

ITE-taiteen sivusto

Galleriatoiminnan käynnistäjän, Taito Varsinais-Suomen toiminnanjohtajan Tiina Aallon haastattelu

taito.fi: Käsityögaalassa palkittiin käsityöalan vaikuttajia ja tekijöitä