ITE-päivä livenä kautta maan 17.10.2020

ITE-juhlavuoden teemapäivä lauantaina 17.10.2020 on verkon kautta tarjolla kaikkialla. Savonlinnan maakuntamuseosta lähetettävä Museo-live sisältää puheenvuoroja, kuvia ja tunnelmia ITE-taiteesta ja taiteilijoista. Keskustelua käydään myös ITE-ilmiön hyödyntämisestä yhteisöissään ja paikkakuntien vetovoiman luojina.

Tapahtuma kuuluu ITE-taiteen juhlavuoden ohjelmistoon. Verkkotapahtuman osoite on https://www.kolomonen.fi/live/. Lähetyksestä ei tehdä tallennetta.

ITE-päivän aikana muistellaan ITE Saimaalla -hankkeen tuloksia, puhutaan ITE-juhlavuoden sekä Vuoden ITE-taiteilija -nimitysten merkityksistä ja keskustellaan ITE-taiteen roolista Saimaa-ilmiössä. Luonnollisesti myös vastataan kysymyksiin ”Mitä ITE-taide on ja kuka on ITE-taiteilija?”.

Ohjelman eri osioissa mukana ovat mm. vuoden ITE-taiteilija Paula Huhtanen ja eteläsavolaisina ITE-taiteilijoina Leo Löppönen, Timo Teittinen ja Risto Salmi. ITE-taiteen etsijöistä ja esille nostajista ovat mukana Kimmo Heikkilä ja etänä tai videoilla Veli Granö, Raija Kallioinen ja Helka Ketonen. Paneelikeskusteluun liittyvät Saimaa-ilmiö -hankkeen aluekoordinaattori Veera Kolehmainen ja Karhufestivaalin johtaja Timo Reko. Päivän ohjelman vetää Tuija Valkeapää.

Vuosi 2020 on ITE-taiteen 20-vuotisjuhlavuosi. Juhlavuoden kunniaksi Savonlinnan maakuntamuseossa on esillä ITE KARHU -näyttely, joka on toteutettu yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton ja Ilomantsin Karhufestivaalin kanssa, kuten myös tämä ITE-päivä.

Tapahtuman tukikohtana on Nälkälinnan entinen kirjastorakennus, jossa Savonlinnan maakuntamuseo toimii Riihisaaren museorakennuksen remontin ajan. ITE-päivän striimaa kaikkien nähtäville tapahtuman yhteistyökumppani Yhdessä Itä-Savossa -hanke / Savonlinnan Seudun Kolomonen ry.

LISÄTIETOJA
Museonjohtaja Nikke Kaartinen
puh. 044 417 4460, nikke.kaartinen@savonlinna.fi

ITE-päivä museo-livenä la 17.10.2020 klo 11.30–15.30
Ohjelma täällä.
Verkkotapahtuman osoite https://www.kolomonen.fi/live/.

Tausta-aineistoa:
ITE-juhlavuoden teemalehti täällä.
ITE Saimaalla -julkaisu täällä.
ITE-taiteen sivusto www.itenet.fi kertoo ITE-ilmiön taustoista, taiteilijoista ja tapahtumista.

Savonlinnan maakuntamuseo on avoinna normaalisti klo 10–17 (normaalit pääsymaksut). ITE Karhu -näyttely on esillä 25.10.2020 asti.