Löydä ITE! Kesänäyttely 2018 Parkanossa

Blogit

ITE PIRKANMAALLA / Parkano
Teksti: Minna Haveri. Kuvat: Raija Kallioinen, Hanna Tuuri.

Alpo Koivumäen Sarvikuono.

Jo seitsemättä kertaa Parkanon kaupungin keskustaan levittäytyy kesän myötä ITE-taidetta.

Jokakesäiset ITE-näyttelyt ovat muodostuneet niin paikallisten kuin kesäasukkaiden ja matkailijoiden suosikeiksi. ITE-taiteen saaman ihastuneen vastaanoton rohkaisemana Parkanon kaupunki on julistautunut viralliseksi ITE kesäkaupungiksi.

Tänä kesänä Parkanossa on esillä Väinö Ojan, Tauno Vuorenniemen, Alpo Koivumäen, Anne Rainen, Markku Yli-Lankosken ja Veino Kuljun töitä. Kesänäyttelyn suunnittelijana ja toteuttajana on totuttuun tapaan Parkanosta lähtöisin oleva Arto Tuominen, jonka mielestä nuoruuden kotikaupungin asemakaava ja maasto tarjoavat mainiot puitteet ITE-taiteen esittämiselle.

Tämän vuoden näyttelyn teemana on ”Löydä ITE!”. Teokset ovat myös hieman edellisvuotisia pienempiä, mutta niitä on määrällisesti aikaisempaa enemmän. Teeman mukaisesti teokset levittäytyvät entistä laajemmalle ja jopa kätkeytyvät katsojilta. Löytämistä helpottamaan Parkanon kaupunki on tehnyt teosreitistä kartan. Tarjolla on myös mobiilikartta, jonka Nomadi-appsin voi ladata käyttöönsä sovelluskaupasta.

Perjantaina 29.6. Parkanossa järjestettiin kesäasukastapahtuma, johon kuului ITE-päivä ja ympäristötori. Tilaisuudessa kuultiin puheita ja muun muassa ITE-taiteilijoiden musiikkiesityksiä. ITE Pirkanmaalla -hankkeen ja Maaseudun Sivistysliiton terveiset Parkanoon toivat hankkeen koordinaattori Minna Haveri ja MSL:n kulttuurituottaja Raija Kallioinen.

Paimiolaisen Väinö Ojan veistoksia oli runsaasti eri puolilla Parkanon keskustaa. Lue lisää Väinön taiteesta täältä.
Putajalaisen Tauno Vuorenniemen lasikuituveistoksia.
Parkanon ITE-näyttelyn 2018 taiteilijoita ja taustavoimia: Arto Tuominen, Markku Yli-Lankoski, Minna Haveri, Väinö Oja, Raija Kallioinen ja Tauno Vuorenniemi. Etualalla Väinö Ojan veistoksia.