Romukollaasityöpaja ohjaajiksi haluaville

ITE-taide, Ympäristö, Keski-Suomi, Tyäpaja, Kylille
Löytyykö sinun kaapeistasi tavaraa, joilla et oikeastaan tee enää mitään. Tule katsomaan millaisia kollaaseja kierrätysmateriaalista voi tehdä ja millaisia romukollaaseja Romurinsessa Marjut Kauppinen on luonut. Työpajassamme pääset rakentamaan itse vanhasta jotain ihan uutta.

Työpajaohjeista on tallenne, jossa kerrotaan mitä tarvikkeita ja materiaalia kannattaa ottaa mukaan. Tallenne lähetetään ilmoittautuneille.

Ilmoittaudu työpajaan

Työpaja on tarkoitettu kierrätyksestä ja uusiokäytöstä kiinnostuneille, ensisijaisesti keskisuomalaisille, jotka haluaisivat itse jatkossa ohjata romukollaasin tekoa. Mukaan mahtuu kymmenen osallistujaa. Tule tuunaamaan omaksi iloksesi ja tule hakemaan tuunausoppia ja ideoita omalle kylällesi tai muuhun lähiyhteisöön. Luvassa on kaksi värikästä ja varmasti hilpeää päivää! Ja muutakin keskustelua kierrätyksestä, kiertotaloudesta ja ympäristöstä.

Työpaja

Pe ja la 19.-20.5.2023 Särkisalon vanhalla koululla Konnevedellä, Pyhälahdentie 485, Konnevesi. Aikataulu: pe 10-17 ja la 9-12.

Särkisalossa on mahdollisuus yöpymiseen. Paikalle voi saapua jo torstai-iltana. Emäntänä toimii Sirpa Hasa, värejä ja kädentaitoja rakastava batikkitaiteilija. Jo tämä paikka on näkemisen arvoinen.
Ohjaus on maksuton. Majoituspaketti (90 €) kattaa ruokailut, majoituksen ja saunan.

Työpajalla valmistetaan romukollaaseja kurssilaisten omista tarvikkeista. Mukaan varataan:
Pohja, johon varsinainen kollaasi(kuvissa) kootaan. Pohjiksi sopivat mm. levyt, tarjottimet, lautaset, laukut, kengät, takit ja puutarhafiguurit. Omiin materiaaleihin sopivat työvälineet.
Kollaasin tekoon sopiva kierrätysmateriaali voi olla esim: – rikkinäiset astiat, kaakelit, korut, helmet, napit, simpukan kuoret, ompelutarvikkeet, työkalut, lääkeliuskat, koriste-esineet ja vanhat lelut.
Tarvikkeissa vain mielikuvitus on rajana. Jos sinulla on sopivaa ylimääräistä tavaraa, voit tuoda sitä mukanasi. Järjestämme paikan päällä vaihtotorin. Tässäkin toisen roska voi olla toisen aarre. Viime kesän työpajasta voi sanoa kokemuksesta sen, että vaihtotori oli erittäin suosittu. Uudet aarteet löysivät paikkansa mitä mielikuvituksellisimmasta paikoista.

Monelta löytyy ylimääräistä tavaraa. Tällä tavalla vanhoja tavaroita voi pelastaa. Ne saavat uuden tarkoituksen. Tuloksena on varmasti aivan omannäköistä taidetta, joka onnistuu aina.

Järjestäjänä toimii Idylli – Ilmastotekoja digiajan ympäristössä -hanke, joka tuo keskisuomalaisille kylille kiertotaloutta. Etsimme paikallisosaajia, jotka voisivat opastaa omaa osaamistaan muille kyläläisillä. Voisitko olla tuomassa turhakkeiden tuunausta omalle kylällesi? 

Oletko aiemmin ohjannut ryhmiä? Meille on tulossa Ohjaajan opas Moodle-verkkoympäristöön. Siellä voit halutessasi omalla ajallasi tutustua käytännön ohjeisiin ja ohjaajana toimisiseen.

Majoituspaketin voi maksaa paikan päällä käteisellä tai kortilla. Se sisältää perjantaina tulokahvit, keittolounaan ja kahvin sekä päivällisen, halutessasi myös iltapalan. Lauantaille kuuluu aamupala, keittolounas ja lähtökahvit. Ota yöpymiseen mukaan omat lakanat ja pyyhkeen perjantaisaunaa varten. Lisäyöpyminen ennen kurssia on 15 €. Erikoisruokavaliot ilmoittautumislinkkiin.

Ota mukaan rönttävaatteet, jotka eivät säikähdä reipasta tuunailua!

Lisätietoja:
Sirpa Hasa 050 3400666 (majoitus ja ruokailut)
Katso myös facebook.com/hasadesign

Heli Kallio-Kauppinen (webinaari ja leiri)
heli.kallio-kauppinen@msl.fi, puh. 041 313 9157

Marjut Kauppisen töistä lisää: facebook.com/romurinsessa

Uusimmat tapahtumat