Lintu ja kala! -näyttely Raumalla

Taide, Näyttely

10.6.–29.10.2023
Rauman taidemuseo
Kuninkaankatu 37, Rauma

Rauman taidemuseo juhlii kesänäyttelyssään ”Lintu ja kala!” taidetta ja luovuutta, joka ei mahdu valmiisiin kategorioihin. Näyttelyssä nostetaan esiin niin nykykansantaiteen klassikkoja, elokuvantekijöitä kuin nykytaiteen uusia lupauksiakin. Näyttelyn taiteilijat ovat Veli Granö, Paul Gustafsson, Tuula Huusko, Jan Kaila, Jori Tapio Kalliola, Alpo Koivumäki, Veera Kopsala, Aino Laiho & Olga Green, Chris Marker (FR), Jussi Nykänen, Juha Pesonen, Erkki Pirtola, Veijo Rönkkönen, Elis Sinistö, Kaarina Staudinger-Loppukaarre, K. Tschährä ja Artur Zmijewski (PL).

Kokonaisuus on esillä 10.6.–29.10.2023 välisen ajan Rauman taidemuseossa. Käytössä ovat Rauman taidemuseon päänäyttelytilojen lisäksi sisäpiha, piharakennukset ja verstas. Näyttelyn kuraattoritiimissä ovat museointendentti Heta Kaisto ja kuraattori Elina Vuorimies sekä Maaseudun Sivistysliiton kulttuurituottaja Raija Kallioinen ja kulttuurijohtaja Helka Ketonen.

Näyttelyyn liittyy myös taiteilijoiden residenssityöskentelyä, jonka tuloksena näyttelyyn syntyy uusia, varta vasten sinne suunniteltuja teoksia. K. Tschährä työskentelee Rauman taidemuseon ja Jori Tapio Kalliola RaumArsin ja Maaseudun Sivistysliiton residenssitaiteilijana.

Näyttelyn tiedote.

Uusimmat tapahtumat