ITE-taiteen virtuaalinen kahvihetki

Verkko

Teams-tapahtuma, liity mukaan tästä.
Tiistaina 28.5.2024 klo 17–18
Ei ennakkoilmoittautumista. Tilaisuus pidetään suomeksi.
Järjestäjänä Porvoon museo, Itä-Uudenmaan alueellinen vastuumuseo

Tervetuloa keväiselle virtuaalikahvihetkelle tiistaina 28.5. klo 17–18! Kahvien aiheena on ITE-taide itäisellä Uudellamaalla ja muun Uudenmaan alueella. ITE-taide (itse tehty elämä) on tekijänsä elinympäristöön, kulttuuriseen taustaan ja kokemusmaailmaan sitoutuvaa taidetta, jonka tekijät ovat itseoppineita.

Maaseudun Sivistysliitto on kartoittanut ITE-taidetta Suomessa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ja viimeisimpänä kartoitus on tehty Uudellamaalla. Tästä kartoituksesta ja ilmiön laajuudesta Itä-Uudellamaalla kertoo taiteilija ja dokumentaristi Veli Granö. Aiheeseen voi etukäteen tutustua Maaseudun Sivistysliiton ITE-taiteen sivustolla sekä Finnassa.

Granö on toiminut Kuvataideakatemian nykytaiteen, liikkuvan kuvan ja valokuvauksen professorina. Hän on työskennellyt ITE-taiteen parissa 1980-luvun puolivälistä lähtien ja julkaissut aiheesta kirjoja ja dokumenttielokuvia.

Keväinen kahvihetki jatkaa Porvoon museon – Itä-Uudenmaan alueellisen vastuumuseon virtuaalikahvisarjaa, jossa asiantuntijat kertovat ajankohtaisista ja mielenkiintoisista aiheista, jotka käsittelevät laajasti Itä-Uudenmaan alueen historiaa sekä nykypäivää. Kahvihetkiä järjestetään neljästi vuodessa Teams-alustalla, ja ne ovat ilmaisia ja kaikille avoimia.

Lisätietoja: kulttuuriperintötutkija Mai Joutselainen, mai.joutselainen@porvoonmuseo.fi, 040 734 4042

Kuvassa porvoolainen ITE-taiteilija Sirkka Turkki Sillvikiin luomassaan taideympäristössä Ruusulinnassa. Kuva Veli Granö, MSL:n kuva-arkisto.

Ota yhteyttä

Uusimmat tapahtumat

Ei valittuja tapahtumia