Itämeripäivän veistotapahtuma Helsingissä

ITE-taide, Taide, Ympäristö, Etelä-Suomi, Näytös, tapahtuma

Tule juhlistamaan Itämeripäivää ja seuraamaan jännittävää moottorisahaveistonäytöstä Helsingissä!

Itämeripäivänä 31.8.2023 moottorisahaveiston mestarit Juha Käkelä ja Leo Löppönen luovat Itämeri-aiheisen veistoksen Helsingin Kalliossa. Maaseudun Sivistysliiton ja Middle of Nowhere -taidepuiston yhdessä tuottaman veistonäytöksen tavoitteena on kerätä varoja Itämeren suojeluun ja lisätä tietoisuutta meren ekosysteemin haavoittuvaisuudesta.

Tapahtuma järjestetään Karhupuistossa torstaina 31.8.2023 klo 12.00-19.00. Way Bakeryn ylläpitämästä Karhupuiston lippakioskista voi tapahtuman aikana ostaa kahvia ja pullaa.

Itämeripäivä

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuoden 2023 Itämeripäivää vietetään 31.8.2023.