Romulyylin Villa Ketola

Etelä, Uusimaa, Aukioloaikoina, Taiteilijakoti

Romulyylin eli Tuusulassa asuvan Riitta Raitalan (s. 1956) Villa Ketola, koti ja puutarha, on kokonaisteos vailla vertaa. Kierrätysmateriaaleista, tekstiili- ja huonekaluveistoksista, itse tehdyistä koruista, installaatioista, väreistä, kankaista, tapeteista, maalauksista täyttyvä omapäisen ja taitavan taiteilijasielun ympäristö on lattiasta kattoon täynnä kauniiseen harmoniaan asettuvaa, maksimaalista ja normeja rikkovaa runsauden kauneutta. Kukoistavan ja vehreän puutarhan eri osiot, kauniina töitä rönsyävät huvimajat, kasvimajat, polut ja teoskokonaisuudet kyltteineen ja sanomineen tulevat käytännöllisen ja arjen lävitse – Villa Ketola on myös Raitaloiden kuuden, nyt jo aikuisen lapsen koti.

Romulyyli-blogi, sosiaalisen median tilit ja poikkeuksellinen taidokkuus ja omaperäisyys ovat tehneet Romulyylistä tunnetun, seuratun ja rakastetun hahmon. Hän on esiintynyt usein lehtijutuissa ja myös televisiossa.

Villa Ketolassa järjestetään avoimien ovien päiviä muutamia kertoja vuodessa. Seuraa Romulyyliä ja tutustu Romulyylin ihastuttavaan persoonaan, kotiin ja puutarhaan.

Kuvat: Heini Heikkilä / ITE-kartoitukset, ITE Uusimaa (2022–2024), MSL

SIJAINTI: Tuusula
AVOINNA: Erikseen ilmoitettavina päivinä. Seuraa Romulyyliä sosiaalisessa mediassa!
LISÄTIETOJA: Romulyyli Facebookissa ja Instagramissa. Artikkeli Romulyylistä Iltalehdessä 16.6.2020.