Kimara-taidepolku Tuusulassa

Etelä, Uusimaa, Aukioloaikoina, Erikseen sovitusti, Ateljee, Taidepuutarha

Kimara on mosaiikkitaiteilija Leena Nion luoma taidepolku ja satupuutarha Tuusulan Jokelassa. Nion puutarhassa voi vierailla kesä-elokuussa, käynneistä etukäteen sopien. Nio pitää myös mosaiikkiateljeeta, jossa erikseen sopien voi pitkin vuotta tutustua mosaiikin tekemiseen.

Leena Nio järjestää Kimarassa kesän 2023 aikana kahdesti Mosaiikkifestivaalin, ensin Tuusula-viikolla 22.23.7 ja toisen kerran 5.27.8. Yleisöä palvelee tuolloin pop up -kahvila, jossa on tarjolla tuoretta pullaa, kahvia ja muita virvokkeita.

Satupuutarhan poluilla on Leena Nion värikkäinä kimaltelevia, hyvää tuulta luovia mosaiikkipatsaita ja tauluja. Sieltä löytyy myös Esko Nion puusta veistämiä hahmoja ja Terttu Nion virkaten ja kutoen tekemiä töitä. Kesällä 2023 uutuutena on Kierrätyskukkapelto, jossa on sateen kestävistä lautasista ja eri materiaaleista koristellen tehtyjä kukkia. Osana kokonaisuutta on Ateljeetalo, jonka ulkoseinät on koristeltu tauluilla ja maalauksilla. Elokuussa puutarhaan liittyy kierrätystaiteilija Romulyyli ja pari muuta taiteilijaa.

Puutarhan alueilla on sadunhohtoiset nimet Siipien havinaa, Zoolandia, Pupulandia, Kissakulma, Taidekuja, Urheiluseinä, Karhulandia, Riikinkukkojen valtakunta, Kanatarha sekä Tertun ja Eskon nuotiopaikka. Native villagessa kohoavat tiipiit ja toteemit.

Noin 500 metrin pituisella taidepolulla on helppo pitää turvavälejä. Huonommin liikkuville on tarjolla lepopaikkoja, joihin voi istahtaa.

Kuvat: Raija Kallioinen / MSL

SIJAINTI Tiensuuntie 112, 05400 Jokela
AVOINNA
– Taidepolulla voi vierailla kesä-elokuussa sopien käynneistä taiteilijan kanssa (Leena Nio, puh. 045 355 7705).
– Mosaiikkifestivaali ja pop up -kahvila 22.–23.7.2023 ja 5.–27.8.2023 klo 11–18.
– Mosaiikkiateljee avoinna vuoden ympäri, käynneistä sovittava taiteilijan kanssa.
LISÄTIETOA Seuraa Kimaran fb-sivua ja mosaiikkiateljeen kotisivua.

Kierrätyskukkapelto
Leena Nio kesällä 2020 mosaiikkiateljeessaan.
Leena Nion isän Esko Nion veistoksia.