Alpo ITE

Blogit

ITE PIRKANMAALLA / Parkano
Teksti Minna Haveri. Kuvat Lauri Seppä.

Alpo ITE -taidenäyttely Parkanossa 2.6.–3.9.2017

ITE-taide komistaa Parkanon kaupunkia jo viidettä kesää peräjälkeen. Tällä kertaa puistonäyttelyn tähtenä on kauhajokelainen ITE-taiteilija Alpo Koivumäki.

ITE-taiteilija Alpo Koivumäki Muinaislintujensa seurassa.
Tänäkin vuonna näyttelyn on koonnut entiseen kotikaupunkiinsa Arto Tuominen.

Koivumäki kehittelee taiteessaan tekniikoitaan kierrätysmateriaalien yhdistelyyn ja pinnan käsittelyyn. Hän hitsaa, sulattaa, hakkaa, hiertää ja kietoo materiaaleja yhteen ja antaa niille uuden elämän taiteessaan. Romurauta, rehupakkausten muovi, puu ja kumi taipuvat ennakkoluulottomiksi yhdistelmiksi ja muodostavat hänen kotipihalleen kokonaisen veistospuiston, Alpon Savannin.

Koivumäen työskentelyn lähtökohtana ovat painetut kuvat ja luontodokumentit, joiden hahmot hän kasvattaa ilmeikkäiksi kolmiulotteisiksi veistoksiksi. Eläinkuvien pohjalta työskentely mahdollistaa mittasuhteiden, liikkeen ja dynamiikan tutkimisen ja sallii myös mielikuvituksen ja huumorin käytön.

Koivumäen mukaan luonnonmukaisuus on hänen ilmaisussaan tärkeää huolimatta siitä, että materiaalin muoto usein määrää eläimen profiilin.

Alpo ITE -taidenäyttelyn avajaisia vietettiin perjantaina 2.6.2017 Parkanon kaupungintalon pihalla. Avajaisissa paikalla oli tietenkin myös Alpo Koivumäki ite.

Kuvassa taiteilija Alpo Koivumäen lisäksi hänen ITE-uraansa vuosien ajan tukenut ”manageri” Loviisa Kautiainen.
Parkanon kaupunginjohtaja Jari Heiniluoma kiitti avajaistilaisuudessa Alpo Koivumäkeä töiden antamisesta Parkanoon että Arto Tuomista näyttelyn järjestämisestä. Onnittelunsa näyttelylle ja taiteilijalle toivat myös Maaseudun Sivistysliiton kulttuurituottaja Raija Kallioinen ja ITE Pirkanmaalla -hankkeen koordinaattori Minna Haveri.