Tuohimestari Erkki Pekkarisen näyttely Asikkalassa Päijännetalolla

Uutiset
Erkki Pekkarisen tuohesta punomia veistoksia ja muita tuohitöitä Päijännetalossa Vääksyssä.

Tuohimestari Erkki Pekkarisen tuohesta punomia veistoksia ja muita taidonnäytteitä on esillä Päijännetalolla Vääksyn kanavan kupeessa Asikkalassa. Näyttely avautui 13.8.2022 ja jatkuu vähintään vuoden loppuun asti.

Pekkarinen on kymmenien vuosien ajan testannut perinteisen tuohitekniikan rajoja ja mahdollisuuksia. Tähän päivään mennessä tuohitöitä on valmistunut runsaat 450 kappaletta. Näyttelyssä on nähtävillä mm. Pekkarisen maailman pienimmät virsut. Ne on tehty vain 0,4 millin levyisistä tuohisuikaleista. Kuuluisat virsut ovat matkanneet Maaseudun Sivistysliiton toimesta Englantiin asti Radical Craft -näyttelyn kiertueeseen vuosina 2016–2017. Pekkarisen tuohesta punomaa kokonaista pukua on myös esitelty monissa näyttelyissä ja julkaisuissa.

Pekkarisen tunnetuin teos, viisi metriä korkea ja kahdeksan tonnin painoinen Tuohipeikko on vaikuttava maamerkki. Se seisoo korkealla harjulla hotelli Tallukan pihapiirissä, mistä se näkyy Valtatie 24:n kulkijoille.

Pekkarisen Tuohimestarin tupa sijaitsee Asikkalan Vesivehmaalla. Ateljeessa on mahdollista vierailla Pekkarisen kanssa käynnistä sopien.

Päijännetalossa on samaan aikaa myös kaksi muuta vaihtuvaa näyttelyä, Ossi Pirkkosen taidenäyttely sekä näyttely postikortin kulttuurihistoriasta. Näyttelykokonaisuuden on toteuttanut Asikkalan kulttuuripalvelut.

Erkki Pekkarisen tuohitöiden näyttely
Päijännetalo, Meijeritie 1, 17200 Vääksy
Näyttelyt avoinna 13.8.2022 alkaen vähintään vuoden loppuun: elokuussa ma-la 11– 18, su 11– 15 ja syyskuusta alkaen ti-la 11– 17
Näyttely Facebookissa
Erkki Pekkarisen taiteilijaesittely, MSL / Minna Haveri
Erkki Pekkarinen keskustelee Raija Kallioisen kanssa Mike Inglisin Tuohimestari-videolla vuonna 2017