ITE-kuvakortit ikäihmisille

Kortit

Kuuden kuvakortin aiheina on ITE-taideteoksia. Kääntöpuolella on tietoja teoksesta ja sen tekijästä sekä keskustelunaiheita kuvan herättämistä ajatuksista. Korteissa on myös pieniä ITE-vinkkejä omiksi tehtäviksi.

Sarja soveltuu ikäihmisten kanssa ITE-taideteosten tarkasteluun.

Kuvakortit on tuotettu Maaseudun Sivistysliiton ITE Pirkanmaalla -hankkeessa yhteistyössä Kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn Konkarit-toiminnan kanssa. Korttisarja ja ikäihmisten kanssa toteutetut tilaisuudet liittyivät Tampereen taidemuseossa toteutettuun Miälentilat – ITE-taidetta ja hengenheimolaisia -näyttelyyn.

ITE-kuvakorttien tarinat ja vinkit on koonnut ITE Pirkanmaalla -hankkeen koordinaattori, taidekasvattaja Minna Haveri. Graafinen ilme Mako Niemelä.

Kuvakorttien käyttö

Lataa ja tulosta oheinen PDF-tiedosto värillisenä ja laminoi tulosteet kaksipuoleisiksi A4-kokoisiksi korteiksi, joissa toisella puolella on teoskuva ja toisella kuvaan liittyvä teksti.

Vinkkejä

  • Voit aloittaa kuvien tarkastelun mistä kortista tahansa.
  • Aluksi voi olla antoisaa tarkastella kuvia ilman taustatietoja. Silloin voi vapaasti arvailla, mitä kuvan teos esittää ja mistä se on tehty.
  • Kortin takaa löytyy pieni tietopaketti teoksen tekijästä ja teoksesta.
  • Kortteihin on listattu ehdotuksia keskustelua virittävistä kysymyksistä. Voit vapaasti itse keksiä lisää!
  • Voit myös järjestää kuvakortteja pienoisnäyttelyksi tai järjestää ”kuvaraadin” teoksista.
  • Joistakin kuvakorteista löytyy myös ITE-vinkki pienimuotoiseen taidetyöskentelyyn.

Muita esitteitä

Ei valittuja sivuja