Peltokivipyramidi ja Pyramidipiknik

Etelä, Varsinais-Suomi, Milloin tahansa, Julkinen veistos, Kesänäyttely, Tapahtuma

Loimaalla, Metsämaan kylässä, sijaitsee yhteisöllinen monumentti, Peltokivipyramidi. Se koostuu ihmisten tuomista kivistä, joilla on tarina. Kaikkien kivien tarina ei ole tiedossa, mutta järjestäjien tavoitteena on saada taltioitua mahdollisimman monta. Kaukaisimmat kivet on tuotu pyramidiin muilta mantereilta. Peltokivipyramidiin saa tuoda tarinallisia kiviä kaikkina vuodenaikoina.

Metsämaan Pyramidipiknik

Kerran kesässä monumentin äärellä vietetään kaikenikäisille sopivaa Metsämaan Pyramidipiknik -tapahtumaa, johon pääsymaksuna on kivi ja sen tarina. Kivet toimitetaan tapahtuman alkumetreillä Pyramidiin juhlallisessa kulkueessa. Tapahtuman ohjelmassa on musiikkia, taide-elämyksiä, erilaisia näytöksiä – ja ruokaa. Tapahtuma rahoitetaan lahjoitus- ja avustusvaroin, ja sen tarkoitus on toimia maaseudun yhteisöllisyyttä lisäävänä kulttuuritapahtumana. Tapahtuman järjestää Pyramidipiknikin Ystävät ry.

Tapahtuma-alue sijaitsee Metsämaan Kalliohovin ja Metsämaan koulun pihapiirissä ja Peltokivipyramidi viereisellä nurmialueella. Vierestä löytyy myös Vekarakallion leikkikenttä.

Kuvat: Pyramidipiknikin Facebook.

OSOITE Metsämaantie 618, Metsämaa, Loimaa. Auton saa parkkeerata kirkon tai Kalliohovin urheiluhallin parkkipaikalle.
AVOINNA Peltokivipyramidi aina. Pyramidipiknik kerran kesässä, seuraa some-kanavilta tarkemmin.
LISÄTIETOA Facebook ja Instagram

Anonyymi hahmo luovuttaa anonyymin kiven Pyramidiin Halloweeninä 2020.