Anna Penttilän Nukkavierumetsä

Etelä, Uusimaa, Milloin tahansa, ITE-ympäristö

Anna Penttilän (s. 1991, Haapavesi) Nukkavierumetsä on rakentunut taiteilijayhdistyksen pyynnöstä huolimatta Kirkkonummella sijaitsevan Taidemökin tienpientareeseen.

Hankalan elämäntaipaleen ja sairaalajaksojen mustejälkitestitäplittämän kouluhistorian lävitse kulkenut Penttilä ei ole saanut taiteen tekemiseen mitään koulutusta, mutta palkkatuettu työ kierrätyskeskuksessa osoittautui materiaalien ja teosten ideoiden loputtomaksi lähteeksi. Teokset, kuten Jättiläiskakka, Yksisarvisen kuukautiset ja Kuvia Karin kullista sisältävät Penttilälle ominaista suorasukaista lähestymistapaa olemassaoloon ja yhteiskuntamme rakenteisiin ja näytelmiin. Perheeseen kuuluu opettaja-puolison ja kahden lapsen lisäksi viljakäärme nimeltä Usva, rasittava papukaija O´Sullivan a.k.a ”lintu”, kilpikonna Käpy, rottia ja sammakko.

Nukkavierumetsä sijaitsee taidemökin pihalla, ja on lasten keksimien lorujen, leikkien ja ajatelmien kylttien, rakkauden täyteinen ihan oma ITE-metsä.  
 
Persoonalliseen, anarkistiseen ja upeaan metsäkaistaleeseen Kirkkonummen taiteilijayhdistyksen vuokraaman Taidemökin vieressä pääsee tutustumaan milloin vain. Taidemökissä oleva näyttely, jossa myös ITE-taiteilija Anna Penttilän tekemä Hyvän mielen WC ja muutamia teoksia, on avoinna syyskaudella 2023 viikonloppuisin.

Teksti ja kuvat: Heini Heikkilä, ITE-kartoitukset, ITE Uusimaaseutu (2022–2024), MSL.

OSOITE  Pappilantie 1b, Kirkkonummi  
AVOINNA Nukkavierumetsä on aina avoinna yleisölle taidemökin vieressä