Villiä moottorisahaveistoa Joensuun torilla! Iltakurssille 21.6. pääsee kahdeksan veistäjää

ITE-taide, Karhufestivaali, Uutinen
Joensuun torikurssin vetää lukuisista muista veistokursseista ja Karhufestivaalin veistokisoista tuttu Juha Käkelä.

Moottorisahat laulavat puunveistoa Joensuun torilla maanantaina 21.6.2021 kello 15–21. Tarjolla on tilaisuus opetella veistämistä moottorisahailun mestarin Juha Käkelän johdolla.

Mukaan otetaan kahdeksan kurssilaista, ja kurssi toteutetaan torilla niin, että myös yleisön on mahdollista seurata tapahtumaa.

”Mukaan kurssille voi tulla, vaikkei aiemmin olisi sahannut tai veistänyt. Tarvitaan vain kiinnostusta ja intoa”, Käkelä rohkaisee.

Ylöjärvellä asuva Juha Käkelä on pitänyt lukuisia moottorisahaveiston kursseja ympäri Suomea. Hänen viimeisimpiä omia isoja projektejaan on tilaustyökokonaisuus Mayer Turku -telakalla vuonna 2020 valmistuneeseen Carnival Mardi Gras -loistoristeilijään.

Joensuun kurssin järjestää Karhufestivaalista tuttu Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys. MSL:n kehittämispäällikkö Timo Reko kertoo, että veistokurssin tarvikkeet ja sahat tulevat järjestäjien puolesta. Kurssimaksu on 50 euroa ja alaikäraja 16 vuotta.

”Omat turvakengät täytyy olla jokaisella, ja muitakin omia varusteita saa toki ottaa mukaan. Paikalta voi tarvittaessa lainata yhteisiä varusteita”, Timo Reko kertoo.

Juha Käkelä osallistuu myös Ilomantsissa Mestarit Mantsissa -kutsuveistoon 12.8. sekä jo kahdeksannen kerran Karhufestivaalin veistokilpailuihin 13.–15.8. Hänellä on esillä useita töitä myös Ihmeiden ILO!TALO -yhteisnäyttelyssä, joka avautuu Ilomantsissa heinäkuun alussa.

Moottorisahaveiston kurssi Joensuussa kuuluu Maaseudun Sivistysliiton Veistäen-hankkeeseen, johon on saatu rahoitusta Pohjois-Karjalan maaseutupalveluista.

Lisätietoja sekä ilmoittautumiset Joensuun veistokurssille ke 16.6.2021 mennessä:
Timo Reko, MSL, timo.reko@msl.fi, 050 322 6798

Joensuun torilla on myyntikioskien ja kahvilapöytien lisäksi myös hulppea esiintymislava.