Veistokilpailuihin ilmoittautuminen alkanut – teemana Karhu ja pentu

Moottorisahan pärinää on jälleen luvassa Ilomantsissa, sillä elokuussa järjestettävän kahdeksannen Karhufestivaalin valmistelut ovat hyvässä vauhdissa!

Festivaali järjestetään 13.–15.8.2021 teemalla Karhu ja pentu. Kilpailu kutsuu veistäjät pohtimaan sukupolvien ketjuja ja siihen liittyviä iloja, vastuita ja haasteita. Mahdollisuudet ajatuksia herättäviin tulkintoihin, niin hellyttävistä ravisteleviin, ovatkin teeman myötä lähes rajattomat.

Karhuja on mahdollista veistää kahdessa eri sarjassa: kaksipäiväinen karhunveiston mestaruuskilpailu käydään perjantaista lauantaihin 13.–14.8. ja karhunveiston pikakilpailu sunnuntaina 15.8. Ilmoittautuminen kilpailuihin on nyt avattu, ja ilmoittautua voi 11.4.2021 saakka.

Ilmoittautumislomakkeet suomeksi ja englanniksi sekä tarkemmat kilpailujen säännöt löytyvät Veistäjille-osiosta. Kilpailu on periaatteessa avoin kansainvälisillekin osallistujille, mutta koronatilanteen vuoksi järjestäjät arvioivat tapahtuman muodostuvan kotimaisten veistäjien mittelöksi.

Karhufestivaalin järjestäjinä toimivat Maaseudun Sivistysliitto alueellisine yhdistyksineen sekä Ilomantsin kunta. Veistokilpailujen lisäksi muuta oheistapahtumaa on runsaasti luvassa, kuten näytelmiä, musiikkia sekä museo- ja taidenäyttelyitä, joita järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Ohjelma täydentyy ja tarkentuu Karhufestivaalin nettisivuille kevään ja kesän aikana. 

Karhufestivaalin yhteydessä pääsee nauttimaan myös Vanhojen harrasteajoneuvojen tapahtumasta 14.–15.8. sekä, koronatilanteen salliessa, Vaara-Karjalan Leaderin järjestämästä Villiruokafestarista 13.–14.8. 

Karhufestivaali on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2021 ohjelmistoa. 

Lisätietoja:

Timo Reko, Karhufestivaalin johtaja, 050 322 6798, timo.reko@msl.fi
Maarit Hämäläinen-Koljonen, Karhufestivaalin tuottaja, 040 579 5957, maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi

Riitta Ryynänen, veistäjien yhteyshenkilö, 040 257 2289, riitta.ryynanen@msl.fi
Raija Kallioinen, veistokilpailun tuomariston sihteeri, 040 5636 876, raija.kallioinen@msl.fi
Katariina Niskanen, veistokilpailun tuomariston sihteeri, 045 324 1405, katariina.niskanen@msl.fiAjankohtaistaItä-SuomiITE-taideNosto Pääsivustolle