Veistäjille

Veistäjille

Hyvät veistäjät!

Tervetuloa mukaan Karhufestivaaleille Ilomantsiin 13.–15.8.2020! Vuonna 2020 veistokilpailun säännöissä on huomattavia muutoksia, joten tutustuthan niihin huolellisesti. Ilmoittautuminen vuoden 2020 osalta on päättynyt.

Karhunveistokilpailussa 2020 teemana Vapaa tyyli / Freestyle

Seitsemäs Karhufestivaali Ilomantsissa on torstaista lauantaihin 13.–15.8.2020.

Teemana on Vapaa tyyli / Freestyle. Veistäjät saavat vapauden käsitellä teostensa pinnan haluamillaan tavoin. Nyt on  mahdollisuus yhdistää kekseliäisyys ja mielikuvituksen voima tekniseen taituruuteen. Villiyteen yllyttävällä otteella festari on mukana viettämässä ITE-taiteen juhlavuotta.

Kilpailukielinä ovat suomi ja englanti.

Veistokisan järjestäjinä ovat MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys, emojärjestö Maaseudun Sivistysliitto ja Ilomantsin kunta yhteistyökumppaneinaan Stora Enso, Vaara-Karjalan Osuuspankki sekä mittava joukko paikallisia yhdistyksiä, yhteisöjä ja yrityksiä. Katso lisätietoa yhteistyökumppaneista täältä.

Seuraa festivaalien ohjelman tarkentumista kotisivultamme ja Facebookista.

Kilpailusarjat

  • Kaksipäiväinen mestaruuskilpailu torstaina ja perjantaina 13.–14.8.2020 Ilomantsin kirkonkylän keskustassa. Mukaan otetaan enintään 40 veistäjää ilmoittautumisjärjestyksessä sekä kutsumenettelyn perusteella.
  • Pikaveistokilpailu lauantaina 15.8.2020 klo 11–13 Katri Vala -kulttuurikeskuksen Karhuareenalla. Mukaan otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä enintään 30 veistäjää. Mikäli osallistujapaikkoja on jäljellä, kilpailuun voi ilmoittautua vielä Ilomantsissa Karhufestivaaleilla kisatoimistossa kilpailupäivänä lauantaina 15.8.2020 kello 8.00–10.00.

Veistosten myynti

Jos sinulla on myytäviä, “mukana kannettavia” töitä, voit tuoda niitä festivaaleille. Erityisesti pieniä karhuja on kysytty usein. Myyntiä voit tehdä vaikka veistopaikkasi kulmassa tai autosi peräkärrystä tai takakontista.

Tarjoamme myös halukkaille mahdollisuuden olla esillä kotisivullamme teoksiaan myyvien veistäjien listalla. Jos haluat liittyä mukaan, ilmoita tietosi: tanja.airaksinen@msl.fi.

Lisätietoja

Raija Kallioinen | veistäjien valmisteluvaiheen yhteyshenkilö
raija.kallioinen@msl.fi
Puh. 040 5636 876 (ei käytössä heinäkuussa)

Yhteyshenkilöt veistokisan aikana

  • Kenttämestari Timo Reko, puh. 050 322 6798 | veistopaikat, pöllit, sähköt, tekniikka
  • Veistäjien yhteyshenkilö Anita Riikonen, puh. 050 594 9059, anita.riikonen@varpopirtit.fi | veistäjien huolinta, ensiapu, paikoitukset

Järjestäjä pidättää oikeuden sääntöjen tarkennuksiin. Tarkennukset päivitetään Karhufestivaalin kotisivulle.