Karhufestivaali haastaa kaikki Karhun korjuuseen – Talviunille-tempaus 18.10. Ilomantsissa

ITE-taide, Karhufestivaali, Uutinen
Ilomantsin raittia on elävöittänyt kesällä 2021 kaikkiaan noin 80 karhua, yhtenä niistä Esa Leppäsen Hei halataan! -teos Karhufestivaalin 2020 vapaa tyyli -kilpailusta.

Karhufestivaali haastaa ilomantsilaiset yritykset, yhdistykset ja yksityiset ihmiset sekä lähiseutujen kaikki muutkin halukkaat Karhun korjuu -tempaukseen maanantaina 18.10.2021. Tempauksessa viedään Ilomantsin raitilla olevat karhuteokset talviunille, ja avuksi tarvitaan talkooväkeä peräkärryineen ja lihaksineen.

Tapahtuma alkaa Kansallistalolta (Yhtiöntie 8) kello 12 ja jatkuu niin kauan, kunnes kaikkiaan noin 80 raittikarhua on saatu kannettua turvallisesti pesiinsä Kansallistalon ja Karhuareenan maisemiin.

Karhufestivaalin 2022 ideointia nuotiokahveilla

Luvassa on myös seurustelua ja Karhufestivaalin 2022 vapaata ideointia nuotiokahvien äärellä Kansallistalon pihalla.

Ilomantsin karhunveistotapahtuman johtaja Timo Reko kertoo, että Maaseudun Sivistysliitto on nyt tehnyt päätöksen karhunveiston järjestämisestä moottorisahaveistäjille kahdeksi vuodeksi eteenpäin.

”Maaseudun Sivistysliitto järjestää itse veistotapahtuman. Yhdeksännen Karhufestivaalin muu sisältö ja laajuus on kiinni muista toimijoista Ilomantsissa. Toivottavasti mahdollisimman moni hyödyntää Karhufestivaalin vetovoimaa ja alkaa miettiä jo nyt tulevaa ohjelmaa ensi elokuun puoleenväliin”, Reko kannustaa.

Karhunveiston päivät vuonna 2022 ovat perjantaista sunnuntaihin 12.–14.8. Veistokilpailu järjestetään kansainvälisenä, jos vain maailmantila sen sallii.

Ilomantsin Kuutamolla-tapahtumassa 15.10.2021 Karhumetsän teokset ja käytävät valaistaan ulkotulilla. Kuvassa Raimo Hautaluoman teos Rajan takaa sekä Urpo Huotarin veistos Karhun pesäpuu.

Kuutamolla-tulet 15.10. Karhumetsässä

Karhun korjuu on ajoitettu Ilomantsin Kuutamolla-tapahtuman 15.10.2021 jälkeen, jotta karhutkin voivat vielä osallistua syksyiseen tapahtumaan. Maaseudun Sivistysliitto ja MSL:n Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys valaisevat Kuutamolla-iltapäivästä alkaen Karhumetsän käytävät ja karhuveistokset ulkotulilla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset (ei pakollinen) Karhun korjuu -tempaukseen:
Timo Reko, MSL, 050 322 6798, timo.reko@msl.fi
Riitta Ryynänen, MSL, 045 353 0949, riitta.ryynanen@msl.fi

Lue myös:

Ilomantsin raittikarhut herättävät ihailua – 80 otsoa ohjaa kulkijat Karhumetsään ja Karhuareenalle