Ilmoittautuminen veistokilpailuihin avattu – teemana Karhun syli

ITE-taide, Veistokilpailu, Uutinen
Mestaruuskilpailun tunnelmaa vuodelta 2021. Kuva: Eija Irene Hiltunen

Pöllyävää purua ja bensantuoksua koetaan elokuussa jo yhdeksännen kerran Ilomantsissa, kun Karhufestivaalin veistokilpailu kutsuu veistäjät moottorisahoineen puupöllien ääreen.

Karhunveistokilpailu järjestetään 11.–13.8.2022 teemalla Karhun syli. Teema haastaa veistäjät veistämään veistoksia, jotka käyvät levähdyspaikoiksi, kuten istuimiksi tai penkeiksi. Ajatuksena on hyödyntää veistoksia Karhufestivaalin 2023 kymmenvuotisjuhlavuonna sijoittamalla istuimia Ilomantsin keskustaan sekä Karhumetsään ja Karhuareenalle vievälle karhureitin varrelle.

Kuten aikaisempinakin vuosina, myös tänä vuonna karhuja on mahdollista veistää kahdessa eri sarjassa. Karhunveiston mestaruuskilpailu käydään torstaista perjantaihin 11.–12.8. ja karhunveiston pikakisa lauantaina 13.8. Torstaina 11.8. Ilomantsin torilla vietetään myös Karhufestivaalin avajaisia, jossa yleisö pääsee nauttimaan muun muassa moottorisahafanfaarista.

Ilmoittautuminen kilpailuihin

Ilmoittautuminen kilpailuihin on nyt avattu, ja ilmoittautua voi 15.4.2022 saakka. Ilmoittautumislomakkeet suomeksi ja englanniksi sekä tarkemmat kilpailujen säännöt löytyvät kotisivumme Veistokilpailu-osiosta. Kilpailu on suunnattu tänä vuonna pääasiassa kotimaisille veistäjille.

Sekä mestaruuskilpailuun että pikaveistokisaan otetaan mukaan maksimissaan 25 osallistujaa. Jos ilmoittautumisia tulee enemmän, tekee tapahtuman johtaja tiimeineen valinnat huomioiden tasapainon kokeneiden kilpailijoiden ja uusien veistäjien kesken.

Karhunveistokilpailun järjestävät Maaseudun Sivistysliitto alueellisine yhdistyksineen, ja se on Ilomantsin Karhufestivaalin päätapahtuma. Veistokilpailu on myös osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2022 ohjelmistoa. 

Lisätietoja:

Timo Reko, Karhufestivaalin johtaja, 050 322 6798, timo.reko@msl.fi

Katariina Niskanen, viestintä, veistäjien yhteyshenkilö, veistokilpailun tuomariston sihteeri, 045 324 1405, katariina.niskanen@msl.fi

Raija Kallioinen, veistokilpailun tuomariston sihteeri, 040 5636 876, raija.kallioinen@msl.fi

Maarit Hämäläinen-Koljonen, tuottaja, yhteistyöverkostot, 040 579 5957 maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi