SM-lumenveisto peruuntui – etäveistokisa ja webinaari tulossa

Uutinen
Teoksen tekijä ja kuvaaja: Veijo Oinonen. Teoksen nimi: Perhepotretti.

Lumenveiston SM-kilpailu Ilomantsissa peruuntui vaikean koronatilanteen takia, mutta ILO!LUMI-tapahtuma toteutuu etänä. Tarjolla 19.­–20.2. on lumenveiston etäkisa, webinaari Lumi – riesa vai rikkaus sekä striimattua kuvaa pienimuotoisesta veistosta ilman yleisöä.

Lumenveiston etäkilpailu on kaikille avoin ympäri Suomen ja maailmaa. Teemana on Ilomantsin nimestä poimittu ILO, ja palkintojakin on luvassa.

Lumenveiston SM-kilpailu oli pakko perua, koska Itä-Suomen aluehallintovirasto on 22.2. saakka kieltänyt kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Tämän takia SM-veistokilpailussa 2–3 hengen joukkuesarjojen sekä soolosarjan toteuttaminen yhdistettynä järjestäjien paikalla oloon Ilomantsissa kävi mahdottomaksi.

Lumi – riesa vai rikkaus -webinaari 19.2. tuo esiin lumen tärkeyden ja ajankohtaisuuden. Webinaarissa asiantuntijat käsittelevät kysymystä mm. matkailun, talviharrastusten ja ilmaston näkökulmasta. Webinaariin pääsee mukaan ilmoittautumalla 17.2 mennessä osoitteessa: webropol.com/s/Lumiwebinaari.

Kaikille avoin lumenveiston etäkisa järjestetään perjantaista lauantaihin 19.­–20. helmikuuta. Kisa alkaa perjantaina kello 12 ja päättyy lauantaina kello 15. Lisätietoja lumenveiston etäkilpailusta sekä webinaarista löytyy helmikuun alkupuolelta lähtien www.ilolumi.fi-sivuilta.

ILO!LUMI on valittu Pohjois-Karjalan maakunnan 300-vuotisjuhlavuoden tapahtumaksi. Tuleva juhlavuosi juontaa vuonna 1721 solmitusta Uudenkaupungin rauhasta, jolloin Pohjois-Karjalan rajat alkoivat kokonaisuudessaan piirtyä kartalle. Juhlavuoden pääideana on tuoda esiin pohjoiskarjalaista hyvää ja hyveitä.

ILO!LUMI-tapahtuman järjestää Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys.

Lisätietoja:

Kisajohtaja Timo Reko, 050 3226 798, timo.reko@msl.fi