Onnittelut moottorisahataiteilija Juha Käkelälle Ylöjärven kaupungin kulttuuripalkinnosta!

ITE-taide, Karhufestivaali, Veistokilpailu, Uutinen
Tunnelmia Karhufestivaalien veistokilpailusta vuosien varrelta. Kuvat: Heli Kallio-Kauppinen, Eero Knaapi.

Ylöjärven vuoden 2022 kulttuuripalkinto on myönnetty veistotaiteilija Juha Käkelälle. Puun ja moottorisahataiteen parissa työskentelevä veistotaiteilija tunnetaan myös menestyneenä veistokilpailijana ja kouluttajana. Käkelän 25-vuotisen uran aikana on syntynyt yli 6000 veistosta.

Ylöjärven kulttuuripalkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle ansioista Ylöjärven taide- ja kulttuurielämän edistämiseksi tai merkittävästä kulttuuriteosta.

Juha Käkelä on toiminut yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton kanssa Ilomantsin Karhufestivaalien veistokilpailuissa tapahtuman alusta lähtien. Hän on osallistunut tapahtumaan sekä kilpailijana että tuomariston jäsenenä.

”Onnittelemme lämpimästi Juhaa ansaitusta tunnustuksesta”, iloitsee Maaseudun Sivistysliiton kulttuurituottaja Raija Kallioinen. ”Ja kiitämme yhteistyöstä Karhufestivaaleilla ja muissa yhteyksissä!”

Raija kertoo Juhan olevan luontainen pedagogi. Hän pystyy taidokkaasti jakamaan osaamistaan sekä vasta-alkajille että veiston ammattilaisille. Juha Käkelä on mm. tehnyt yhteistyössä veistäjä Jani Grönlundin kanssa moottorisahaveiston kurssin moodleen.

Ylöjärven kaupungin tiedotteen mukaan kotikunnan myöntämä kulttuuripalkinto merkitsee Käkelälle erityisen paljon.

”Olen palkinnosta yllättynyt, mutta todella ylpeä ja kiitollinen. Koen, että kulttuuripalkinto on kiitos sitkeästä työstäni puuveistosten parissa”, kuvailee Käkelä tuntojaan.

Tänä vuonna Juha Käkelä viettää taiteilijauransa 25-vuotisjuhlavuotta. Viikonloppuna 10.-12.2.2023 hän osallistuu lumenveiston SM-kisoihin lumenveistotuomarin roolissa. Toivotamme Juhan myös tervetulleeksi Ilomantsiin 10.-12.8.2023, kun Karhufestivaalit viettää 10-vuotisjuhlavuottaan.

Lisätietoa

Tiedote Ylöjärven kaupungin sivuilla

Juha Käkelän verkkosivut