Matkailuyhdistys kokoaa Karhufestivaalin oheistapahtumat listaksi verkkoon ja esitteeseen

Karhufestivaali, Uutinen
Harrasteajoneuvojen kokoontumisajot toteutuvat jälleen Ilomantsissa Karhufestivaalin lauantaina 12.8.

Ilomantsin Matkailuyhdistys kokoaa elokuun Karhufestivaalin oheistapahtumat yhteiseksi listaksi. Järjestäjät voivat ilmoittaa tapahtumistaan, esityksistään, näyttelyistään tai vaikkapa avoimista ovista suoraan matkailuyhdistyksen sähköpostiin: ilomantsin.matkailuyhdistys@gmail.com.

Matkailuyhdistyksen Ritva Purhonen kertoo, että tapahtumat kootaan visitilomantsi.fi-verkkosivuille ja yhdistys tekee niistä myös esitteen kesällä sekä Karhufestivaalin aikaan jaettavaksi.

”On hyvä saada tietoa tapahtumista mahdollisimman pian, jotta saamme esitteen jakeluun jo hyvässä ajoin kesällä”, Purhonen kertoo.

Tapahtuma voi ajoittua varsinaisten Karhufestivaali-päivien 10.–12. elokuuta lisäksi jo aiemmin samaiselle viikolle tai festivaalin päätöslauantain jälkeiselle sunnuntaille. Listaan ovat tervetulleita myös muualla Ilomantsissa kuin taajamassa järjestettävät tilaisuudet eli esimerkiksi kylätapahtumat ja -esittelyt.

Tansseista traktoreihin

Jo nyt on tiedossa, että Karhufestivaalin aikaan Ilomantsissa on muun muassa Tanssiyhtye Itätuulen tahdittamat tanssit Kansallistalolla, harrasteajoneuvonäyttely linja-autoaseman ympäristössä sekä moottorisahauksen SM-kisat Putkiasennus Rädyn pihalla.

Tapahtuman järjestäjien kannattaa ilmoittaa itse tapahtumistaan myös Pohjois-Karjalan yleisessä tapahtumakalenterissa osoitteessa tapahtumat.pohjois-karjala.fi. Palveluun saa järjestäjä luotua omat tunnuksensa, ja sen käyttö on maksutonta.

”Mikäli Pohjois-Karjalan tapahtumat -alusta ei ole entuudestaan tuttu, olen valmis neuvomaan ja auttamaan sen käytössä, jotta kaikki tapahtumat saadaan sinnekin esille ja näkyville mahdollisimman laajalle yleisölle”, Ritva Purhonen sanoo.

”Kun näihin tapahtumiin lisää myös hashtagin #karhufestarit, ne nousevat automaattisesti visitilomantsi.fi-sivuston karhufestarit-ohjelmistoon”, Purhonen kertoo.

Tekijät koolle syksyllä

Karhufestivaalin tulevaisuudesta selvitystyötä tekevä Riitta Ryynänen Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksestä kertoo ennakkona, että syksyksi suunnitellaan paikallisten tapahtuma- ja kulttuuritoimijoiden kutsumista koolle tähtäimenä suunnitella jo vuoden 2024 Karhufestivaalia.

”Ensisijaisena tavoitteena on saada turvattua Karhufestivaalin moottorisahaveiston tulevaisuus alkuun vuosiksi 2024–26 yhteistyössä muiden ilomantsilaisten tahojen kanssa, mutta haluamme koota ihmisiä miettimään myös laajemmin festivaalin rakentamista.”

”Monihan toivoo festivaalille jatkoa sunnuntaiksi, joten olisi todella huikeaa, jos paikalliset löisivät osaamisensa ja voimansa yhteen ja rakentaisivat sunnuntaille esimerkiksi ILO-päivän. Siinä voisivat esittäytyä muun muassa paikalliset kulttuurin tekijät ja yhdistykset eri puolilla Ilomantsia.  Meillähän on vaikka ja mitä erilaisia kovan luokan ammattilaisia täällä, eli olisi mahdollista saada aikaan todella monipuolinen ja kiinnostava kokonaisuus”, Ryynänen esittää.

Lisätiedot: Karhufestivaalin 2023 oheisohjelmista ilmoittaminen
Ritva Purhonen, Ilomantsin Matkailuyhdistys, 0408433504,  ilomantsin.matkailuyhdistys@gmail.com

Lisätiedot: Karhufestivaalin tulevaisuus ja Suuri Karhupatsas -hanke
Riitta Ryynänen, Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys, 0400231965, riitta.ryynanen@msl.fi