Kysely Ilomantsin Karhufestivaalin tulevaisuudesta – osallistu ja vaikuta

Karhufestivaali, Veistokilpailu, Uutinen
Karhufestivaali kaipaa näkemyksiä ja uusia ideoita tulevaisuudensuunnitelmien pohjaksi, kuva: Riitta Johanna Laitinen.

Karhufestivaalin tulevaisuus -kysely on kaikille avoin eli se selvittää veistäjien, suuren yleisön ja yrittäjien mielipidettä Ilomantsin Karhufestivaalin keskeisiin kysymyksiin. Aikaa on vastata 23. huhtikuuta saakka.

Verkossa toteutettava kysely tiedustelee muun muassa sitä, miten moottorisahaveistäjien kisa ja Karhufestivaali yleensäkin pitäisi toteuttaa sekä minne jo noin 400 karhupatsasta olisi hyvä sijoittaa nähtävyyskohteeksi.

Kyselyyn pääset tästä linkistä.

Uusia ideoita tarvitaan

Kyselyn toteuttaa Ilomantsissa toimiva Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys, ja kysely liittyy yhdistyksessä meneillään olevaan Karhufestivaalin tulevaisuuden kartoitukseen. Yhdistys selvittää syksyyn 2023 mennessä, millaisessa muodossa festivaalia on jatkaa ja millaista yhteistyötä ja rahoitusta se Ilomantsissa ja laajemmin maakunnassa vaatii.

Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistyksen puheenjohtaja Taisto Volotinen kertoo, että kyselyllä yhdistys haluaa koota näkemyksiä ja uusia ideoita Karhufestivaalin tulevaisuudensuunnitelmien pohjaksi.

”Tavoitteenamme on saada Karhufestivaalista näyttävä ja mahdollisimman monipuolinen tapahtuma, joka tarjoaa hyvin järjestetyn veistokilpailun sekä virkistää paikallista väkeä ja houkuttelee ihmisiä Ilomantsiin ja samalla reissulla muuallekin maakuntaan”, Volotinen toteaa.

Lisää yhteistyötä

Taisto Volotisen mukaan voimia on nyt mahdollisimman laajasti yhdistettävä, jotta Karhufestivaalille saadaan jatkoa. Pieni Vaara-Karjalan kulttuuriyhdistys yksin ei festivaalia pysty järjestämään.

”Kyselyssä tiedustelemme laajasti muun muassa ihmisten halukkuutta tulla mukaan festivaalin järjestelyryhmään sekä toteuttamaan festivaalin oheisohjelmia moottorisahaveistäjien kilpailun kylkeen.”

Karhufestivaalin tulevaisuus -kyselyyn voi vastata nimettömänä tai siihen voi halutessa liittää yhteystiedot mukaan.

Lue myös: 

Ilomantsin Karhufestivaali etsii uusia kehittäjiä