Kivenveiston SM-kilpailu 2.–.4.7.2021 Juuassa teemalla Villi Luonto – Wild Nature

Veistokilpailu, Uutinen
Kauko Kortelaisen veistoksia

Suomen ensimmäiset kivenveiston SM-kilpailut järjestetään Juuassa heinäkuussa. Veistokivenä on juukalainen vuolukivi, joka ominaisuuksiensa vuoksi sopii hyvin veistämiseen.

Kivenveiston SM-kilpailu on valtakunnallinen, ilmainen koko perheen tapahtuma, ja se järjestetään 2.-4.7.2021 Juuan kirkonkylän keskuspuistossa.

Tapahtuma liittyy Pohjois-Karjalan maakunnan 300 –vuotisjuhlavuoteen, tekee yhteistyötä Ilomantsin Karhufestivaalin kanssa ja on osa maakunnan Veistäen- tapahtumasarjaa. Tapahtuman suojelijana on maakuntajohtaja Markus Hirvonen.

Kilpailu on taidekilpailu ja teemana on Villi Luonto – Wild Nature: pohjoiskarjalainen luonto ilmaistuna kivessä vaaramaisemineen, metsineen, erämaineen, järvineen, eläimineen ja elämyksineen. Aihe innostaa nostamaan esiin vastuullisen luonnonkäytön ja haasteet sen monimuotoisuuden ja luonnonkauneuden säilyttämiseen.

Kivenveiston SM-kisojen ilmoittautuminen on käynnistynyt, ja se jatkuu toukokuun puoliväliin saakka. Kilpailu on avoin kaikille, harrastajista ammattilaisiin. Sarjoja on yksi, soolosarja, jossa on käsinveistokilpailu ja koneveistokilpailu. Ilmoittautumisohjeet ja säännöt löytyvät Juuan Kivenveiston SM-kilpailun nettisivulta.

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Ellin Taitajat ry, Maaseudun Sivistysliitto ja Juuan kunta. Yritysyhteistyössä on mukana Tulikivi Oyj sekä laaja joukko yhteisöjä, yrityksiä ja talkooväkeä.

Kilpailupäivien aikana Juuassa tapahtuu myös paljon muuta mielenkiintoista mahdolliset koronarajoitukset huomioon ottaen.

Lisätietoja antavat:
Ellin Taitajat ry
Tapahtuman johtaja Eija Meriläinen, eijamerilainen(at)hotmail.com,
puh. 050 541 8951

Kilpailun johtaja Tapio Vartiainen, twartsu(at)hotmail.com,
puh. 050 522 0337

Kilpailutoimisto Tuula Ikonen-Graafmans, tuula.ikonengraafmans(at)gmail.com,
puh. 0400 674 062

juuankivenveisto.fi ja ellintaitajat.fi

Ellin Taitajat ry on juukalainen kädentaitojen sekä jään, lumen, kiven, puun ja muiden luonnonmateriaalien käyttöä edistävä ja niihin liittyviä kilpailuja ja tapahtumia järjestävä yhdistys. Aiemmin Ellin Taitajat on järjestänyt Juuassa Lumenveiston SM-kilpailut 2017, Jäänveiston SM-kilpailut 2018 ja Hiekanveiston SM-kilpailut 2019.