Karhut valtaavat kylän

Uutinen

Ilomantsissa toivotetaan kevät ja kesä tervetulleiksi sekä ennakoidaan tulevaa Karhufestivaalia 25.5. järjestettävässä Karhut kylille! -tempauksessa. Ilomantsin kontiot heräilevät talviuniltaan ja saapuvat ilahduttamaan ja elävöittämään kylää ja kulkijoita.

Maaseudun Sivistysliitto kutsuu mukaan kaikkia kiinnostuneita karhunraijaustalkoisiin – keplottelemaan, pyörittelemään ja vierittelemään puisia karhuveistoksia Pogostalle. Talkoot alkavat klo 9.00 Ilomantsin Kansallistalon pihalta (Yhtiöntie 8). Osallistujille on luvassa talkootarjoilua.

Syksyllä järjestetyssä Karhunkorjuu -tempauksessa oli mukana viitisentoista talkoolaista autoineen ja peräkärreineen kuskaamassa lähes 80 karhuveistosta talviunille.

Maaseudun Sivistysliiton järjestämä Ilomantsin IX Karhufestivaali on 11.-13.8.2022. Karhunveiston mestaruuskilpailu käydään torstaista perjantaihin 11.–12.8. ja pikakisa lauantaina 13.8. Veistokisojen teemana on Karhun syli. Teema haastaa veistäjät toteuttamaan veistoksia, joiden syliin voi ihminen istahtaa kuin tuoliin tai penkille.

Lisätietoja

Maarit Hämäläinen-Koljonen

Tapahtumajärjestäjä, yhteistyöverkostot, tuotantotiimi

040 579 5957 maarit.hamalainen-koljonen@msl.fi