Karhunveistoon 24 veistäjää

Veistokilpailu, Uutinen
Veistokilvan tunnelmia edelliseltä Karhufestivaalilta.

Kaksipäiväiseen mestaruuskilpailuun on ilmoittautunut 26 veistäjää ja pikaveistokilpailuun 21 veistäjää. Kilpailijoista monet ovat tuttuja kasvoja aikaisemmilta vuosilta, mutta mukaan on saatu myös uutta verta: Veikko Laakso, Toni Lindroos, Marjukka Nio ja Teemu Porri osallistuvat kilpailuun ensimmäistä kertaa.

Elokuun mittelöt käydään varsin miesvoittoisissa tunnelmissa, sillä määräaikaan 15.4. mennessä ilmoittautuneiden joukossa ei ollut lainkaan naisia. Ensimmäistä kertaa mestaruuskilpailuun osallistuva Marjukka Nio ilmoittautui mukaan jälki-ilmoittautuneena, joten mukaan saatiin myös yksi naisveistäjä.

Veistotapahtuma toteutuu 11.–13.8.2022. Torstaina ja perjantaina 11.–12.8. on mestaruuskilpailu, lauantaina 13.8. on pikaveistokilpailu ja palkintojenjakojuhla. Kilpailujen teemana on Karhun syli. Teema haastaa veistäjät toteuttamaan veistoksia, joiden syliin voi ihminen istahtaa kuin tuoliin tai penkille.

Mukaan karhunveistokilpailuihin ilmoittautuivat seuraavat veistäjät. Sulkuihin on merkitty M=mestaruuskilpailuun osallistuva, P=pikaveistoon osallistuva:

Raimo Hautaluoma (M&P)
Esko Heikura (M&P)
Christian Häggman (M&P)
Urpo Huotari (M&P)
Timo Kareinen (M&P)
Jari Kinnunen (M)
Tarmo Kovanen (M&P)
Kari Kulmala (M)
Jari Kuokkanen (M&P)
Leo Laakko (M&P)
Veikko Laakso (M&P)
Aimo Laitinen (M&P)
Toni Lindroos (M)
Leo Löppönen (M&P)
Timo Nevalainen (M&P)
Marjukka Nio (M)
Pekka Niskanen (M&P)
Kari Onninen (M&P)
Taisto Pehkonen (M&P)
Timo Peiponen (M&P)
Teemu Porri (M)
Jari Rantanen (M&P)
Timo Teittinen (M&P)
Markku Tuominen (M&P)
Ari Vähäkangas (M&P)
Tapio Vääräsmäki (M&P)

Artikkelia muokattu 23.5.2022

Korjattu karhunveistokilpailuihin ilmoittautuneiden määrä 24 veistäjästä 26 veistäjään. Myös pikaveistokilpailuun ilmoittautuneiden määrä korjattu 21:een. Juttuun sekä osallistuvien veistäjien listaan lisätty Marjukka Nio sekä Veikko Laakso. Lisäksi Christian Häggmanin kohdalle lisätty pikaveistokilpailuun osallistuminen. Poistettu maininta, ettei naisosallistujia ole.