Karhufestivaalien toinen päivä kiinnosti yleisöä – veistokset muuttivat vähitellen muotoaan

ITE-taide, Karhufestivaali, Veistokilpailu, Uutinen
kuva: Heli Kallio-Kauppinen, Maaseudun Sivistysliitto

Vuoden 2022 Karhufestivaalien toista päivää vietettiin pilvisessä mutta leppeässä säässä Ilomantsissa. Veistäjät jatkoivat torstaina aloittamiensa töiden parissa ja aika pian aamupäivän mittaan pölkyistä alkoikin muotoutua kisan teemaa – karhun syliä – noudattavia taideteoksia.

Karhumetsässä kierteli runsain määrin kiinnostuneita katsojia.

Karhufestivaali houkuttelee kotimaisia ja kansainvälisiä vieraita

Festivaaleilla nähdään myös kansainvälisiä vieraita. Tokiolainen Keiko Yokomuro on suunnitellut Ilomantsin-matkaa jo pitkään ja varasi lentoliput Suomeen tammikuussa.

Keiko on viehättynyt Ilomantsin ja Karhufestivaalien tunnelmasta. Hänen mielestään veistäjien työ on ”hauskan ja hieman hullunkin näköistä”. Keiko jakaa Karhufestivaalien tunnelmia Twitter- ja Facebook-tileillään.

”Leikkisää, luovaa, inspiroivaa, kivaa”. Näillä adjektiiveilla kuvasivat Karhumetsän ja karhuveiston tunnelmia Helsingistä ja Tohmajärveltä paikalle saapuneet Soile ja Raisa.

He ovat olleet mukana Ilomantsin tapahtumassa useana vuotena aikaisemminkin. Heidän mielestään karhuveistokset istuvat hyvin Ilomantsin Karhumetsän koivikkoiseen maisemaan.

Ilomantsista kotoisin oleva Tommi on kesälomamatkallaan käymässä Karhufestivaaleilla. Seurueen tarkoituksena on tutustua viikonlopun aikana Ilomantsin kattavaan tapahtumatarjontaan. Perheen Kalle-koira poseeraa tottuneesti veistosten vierellä.

Karhufestivaalit jatkuvat pikakisalla lauantaina klo 11-12.30. Myös pikakisan teemana on Karhun syli ja mukana on 20 veistäjää.

Karhufestivaali huipentuu tulosten julkistamiseen ja palkintojen jakoon klo 14 Ilomantsin torilla.

Lauantain pikakisaa ja päätösjuhlaa voit katsoa livenä myös Karhufestivaalin Facebook-sivuilla https://www.facebook.com/karhufestivaali. Seuraa Karhufestivaalin tunnelmia myös Instagramissa ja TikTokissa!