Ilomantsin karhut talkoillen talviunille 13.10.2022

Karhufestivaali, Uutinen

Karhufestivaali kutsuu talkooväkeä avuksi keräämään ja kuskaamaan Ilomantsin raiteilta puiset karhuveistokset talviunille 13.10.2022.

Talkoisiin kokoonnutaan Ilomantsin Kansallistalon pihalle (Yhtiöntie 8) kello 10.00. Kaikkiaan noin 100 raittikarhua siirretään tempauksessa pesiinsä Kansallistalon ja Karhuareenan maisemiin.

”Kunnon talkoomeiningillä ja yhteishengellä karhukorjuu sujuu sutjakkaasti. Haastamme mukaan paikallisia yhdistyksiä, yrityksiä sekä yksittäisiä ihmisiä autoineen ja peräkärreineen. Talkoosoppaa toki tarjotaan”, kertoo Karhufestivaalin johtaja Timo Reko. ”Talkoiden lomassa on mahdollisuus tehdä hyönteishotelleja karhupölkkyjen jämäpaloista. Talkoot järjestää Karhufestivaali yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton Ympäristöperinne- hankkeen kanssa.”

Vuonna 2023 vietetään Karhufestivaalien 10-vuotisjuhlavuotta. Karhunveistokisan teemana on Voimakarhu. Teema antaa veistotaiteilijoille vapauden tulkintoihin – voimaa on niin monenlaista. Ensi vuoden Karhufestivaalia juhlitaan torstaista lauantaihin 10.-12.8.2023. Ohjelmassa on kaksipäiväinen karhunveiston mestaruuskilpailu sekä puolentoista tunnin karhunveiston pikakisa.  

Karhufestivaalin veistokilpailujen karhuista on toiveena ja tavoitteena tehdä Ilomantsiin ympärivuotinen matkailukohde Tuhannen karhun maa. Festivaalin alusta eli vuodesta 2014 lähtien karhuveistoksia on syntynyt kaikkiaan nelisensataa.

Karhunveistokisan järjestää Maaseudun Sivistysliitto alueellisine yhdistyksineen. Tapahtumakokonaisuuden yhteistyökumppaneina ovat Ilomantsin kunta ja joukko paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä ja yhteisöjä sekä talkooväki.