Mesikämmenen matkassa – kävelyretki karhun kintereillä Hutunniemessä, Ilomantsissa

Ilomantsi

Rakkaalla karhulla on monta nimeä!

Ohto, Otso, Mesikämmen, Metsän kultainen omena. Karhusta on paljon kerrottavaa ja mikä sopisi Metsän kuninkaasta kertovien runojen, laulujen ja tarinoiden ympäristöksi paremmin kuin metsä. Tervetuloa siis kaikenikäiset Mesikämmenen kaverit karhun kannoille Ilomantsiin.


Retken ohjaa joensuulainen perinnetietäjä ja runonlaulaja Eero Peltonen. Eero tarinoi kontion synnystä, herätyksestä, käynnistä maan päällä sekä paluusta takaisin Otavaisen olkapäille. Patikoinnin lomassa saamme kuulla ja myös laulaa mukana metsän kuninkaan perinteikkäitä ja myyttisiä lauluja.

Retken kesto on noin kaksi tuntia. Kävelymatkaa kertyy reilut kaksi kilometriä. Retken lähtöpaikka on palvelukeskus Toivonlahden parkkipaikan eteläpääty (Henrikintie 4, Ilomantsi) ja retki päättyy samaan paikkaan. Pysäköintipaikkoja autoille on sekä Toivonlahdessa että kirkon parkkipaikalla.

Retki on maksuton ja avoin kaikille. Mukaan mahtuu 30 osallistujaa.

Ilmoittautumiset 8.8.2022 mennessä sirpa.kuikka@msl.fi
tai puh. 050 – 356 2877.

Tilaisuuden järjestää Ympäristöperinne ilmastotyön välineenä -hanke. Hankkeen yhtenä tavoitteena on tehdä tutuksi muinaisia suomalaisia uskomuksia ja taruolentoja sekä pohtia, miten ne näkyvät nykyaikana ja miettiä niiden hyödyntämistä esimerkiksi kylätapahtuman tai matkailutuotteen aiheena.