Karaoketiähti olet sinä! – karjalankielisen karaoken julkaisukiertue Parppeilla

14.8.2021 klo 20:00
Ravintola Parppei, Ilomantsi


Ilomantsin Karhufestivaalin myötä Karaoketiähti olet sinä! –karjalankielisen karaoken julkaisukiertue saapuu Parppein Ravintolaan. Parppeilla pidetään kesän viimeiset terassi-iltamat: tarjolla maittavaa ruokaa ja juomaa (mm. maanmainio burgerimenu!) ja kattava setti karjalankielisiä karaokekappaleita taitavien laulajien tulkitsemana.
Laulumikki on myös yleisölle vapaa, joten voit tulla mukaan tekemään historiaa ja laulamaan ilmoille maailman ensimmäistä karjalankielistä karaoketallennetta. Tarjolla on 23:n kappaleen verran uutta ja vanhaa karjalankielistä musiikkia folkista rokkiin ja kansanlauluista käännösiskelmään. Osaan lauluista voit tutustua jo nyt etukäteen osoitteessa pajot.fi/karaoke.
Karaokeisännän virkaa Parppeilla toimittaa Jussi Sinkkonen, itse karaoketuottaja ja videoiden luadija. Vapaa pääsy!


Karelia Folk ry tukijoineen tekee tänä vuonna karjalaista kulttuurihistoriaa julkaisemalla maailman ensimmäisen karjalankielisen karaoketallenteen. Julkaisu tuo karjalan kieltä esille opettavaisella ja hauskalla tavalla. Karaoke auttaa sanat suuhun niillekin, joille karjalan kieli ei ole entuudestaan tuttu.
Karaoketallenne julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa pajot.fi/karaoke -sivuston, Youtuben pajotfolk-kanavan ja Feelment (ent. Maestro Pro) -karaokepalvelun kautta vapaaseen levitykseen.
Karelia Folkilta voi myös tilata karaoketuokion kotipihaansa. Pihakaraoke tarjoaa karjalankielisten laulujen lisäksi laulettavaksi kymmenet tuhannet muut viralliselta karaokealustalta löytyvät kappaleet.
Karaoke karjalakse on osa Leader -rahoitteista Parempi Pajot -hanketta. Tuotantoa ovat tukeneet mm. Pohjois-Karjalan tulevaisuusrahasto ja Karjalan Sivistysseura. Tuotannossa avustivat Riverian ääni- ja videotuotannon oppilaat, Itä-Suomen yliopiston karjalankielen opiskelijat, paikalliset muusikot sekä karjalan kielen ja kulttuurin harrastajat, Karjala-seurojen aktiivit ja kappaleiden alkuperäisesittäjät molemmin puolin rajaa.

Tapahtuma, jonka järjestävät Parppeinvaara, Ravintola Parppeinpirtti ja Pajot Folk Karjalaiset musiikkipäivät Kontiolahdella