Peter Hausgaard Gregersen

Tanskalainen Peter osallistuu Karhufestivaaleille ensimmäistä kertaa. Mukaan hänet houkutteli vanha tuttu Juha Käkelä.

Peter on jo konkari alalla. Hän teki ensimmäisen veistoksensa vuonna 2002 ja on sen jälkeen osallistunut lukuisiin kisoihin sekä kotimaassaan että ulkomailla, mm. Saksassa, Puolassa, Venäjällä ja Skotlannissa.

Peter työstää puun lisäksi myös muita materiaaleja. Taideteoksia syntyy jäästä, savesta, kivestä ja metallista. Peter yhdistelee eri materiaaleja mielellään, näin hän saa teoksiinsa lisää eloa.

Hän on mm. tehnyt kolme isoa jääveistosta Thyborønin jäämuseoon Tanskassa, ison leikkialueen Odenseen, kolmipäisen lohikäärmeen Ax-day -festivaaleilla Tomskissa ja lukuisia veistoksia lasten leikkipuistoihin eri puolille Tanskaa.

Peter odottaa Karhufestivaaleille osallistumista innolla. Hänestä on mukavaa ja antoisaa tutustua toisiin veistäjiin, seurata heidän työskentelyään ja oppia myös uutta.

Peterin motto löytyy Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossulta: ”En ole koskaan kokeillut sitä aikaisemmin, joten pystyn varmasti tekemään sen.” Niinpä hän rakastaakin kokeilla uusia asioita ja haastaa itseään.

Peter Hausgaard Gregersen

Syntynyt v. 1979.
Asuinpaikka Hornsyld, Tanska.
On harrastanut veistämistä jo vuodesta 2002.
Tekee taideteoksia puusta, jäästä, kivestä, savesta ja metallista.

Lisätietoa:
www.ArTart.dk
Facebook: www.facebook.com/ArTart.dk
Instagram: https://www.instagram.com/artart.dk/