Taiteilijaesittelyt – tässä he ovat!

Ihmeiden ILO!TALO -näyttely kokoaa kaikkiaan 15+1 Itse Tehdyn Elämän taiteilijaa ja taitajaa eri puolilta Suomea. Mukana on kymmenen moottorisahaveistäjää, kolme kollaasitaiteilijaa, Vuoden 2021 ITE-taitelija, valokuvaaja sekä musiikin tekijä. Tutustu heidän tarinoihinsa alla olevista linkeistä.

August Eskelinen

Augustin motto on ”puuveistoksia ilman rajoja”. Hänen moottorisahastaan syntyy sitä mitä halutaan, kuten mopoja ja yksisarvisia.

Ulla Haglund

Ulla saa aiheita moottorisahataiteeseen myös unistaan. Ilomantsiin hän tuo naishahmon, joka kuvaa taloa ihmiskehon symbolina.

Raimo Hautaluoma

Raimon moottorisahataide ammentaa luovuutensa luonnosta. Ilomantsin näyttelyyn saha lupaa myös eroottista pärinää.

Joonatan Huuki

Joonatan tekee Ihmeiden ILO!TALOon musiikkiteoksen, jolla hän haluaa saada ihmiset havahtumaan ­– kuulemaan ja kuuntelemaan.

Jori Tapio Kalliola

Vuoden 2021 ITE-taiteilija on samaa heimoa kuin hänen pölkkyukkonsa. Jori ottaa voimallisesti kantaa, hän vihaa ja rakastaa.

Timo Kareinen

Timo on Ilomantsin miehiä ja kutsuu itseään puunveistäjäksi. Veistossa hän ei lisähärpäkkeitä kaipaa, moottorisaha riittää.

Ursula Kuula

Ursula on leikkisä valokuvaajasielu. Hänellä on kameran lisäksi usein mukana myös lasipalloja, joiden läpi hän kohteita kuvaa.

Juha Käkelä

Kun Juha tekee taidetta moottorisahalla, hän elää unelmaansa, joka tuli lihaksi eli puuksi. Tällä kertaa hänellä on sangen rietas draivi.

Aimo Laitinen

Aimo tuo näyttelyyn puisia kirmaavia vasikoita ja kiehnääviä katteja. Teoksiinsa hän hakee samaa kuin rumbaillessaan: liikettä.

Taisto Pehkonen

Taisto suosii abstrakteja töitä, koska mutkia on moottorisahalla mukava tehdä. Sahatessaan hän kuuntelee musiikkia – aina.

Romurinsessa

Romurinsessa eli Marjut Kauppinen tekee esinetaidetta kierrätysmateriaaleista. Hänen mukaansa viallisestakin saa ehjän.

Erkki Rytkönen

Erkki tuo taloon moottorisahataiteestaan Kynnin kyisen pellon -teoksen. Joku on sanonut teosta rivoksi, mutta eihän se sitä ole!

Timo Teittinen

Timo yhdisti Karhufestivaalin 2020 voittoteoksessa mm. vesipumpun osia puiseen karhuun. Moottorisahalla syntyy jopa sammakoita.

Markku Tuominen

Markku veistää moottorisahalla aivan kaikkea. Mitä erikoisempi kohde, sitä suurempi innostus ja mielikuvitus hänessä herää.

Hanna Viitala

Hannan esinekollaasit ovat syntyessään mysteeri hänelle itselleenkin. Teoksiin hän käyttää mm. mallinukkeja, koruja ja kimalletta.

Anna WildRose

Kollaaseja ja installaatioita tekevä Anna WildRose ei pelkää liisteriä eikä virheitä, koska virheitä ei ole olemassakaan.