Jo 2700 kävijää! Ihmeiden ILO!TALO -näyttely avoinna vielä 15.8.

Ihmeiden ILO!TALO, Kulttuuriyhdistys, uutinen
Romurinsessa: Käsilaukku. Akryyli ja kierrätys, 2021.

Ilomantsin ITE-taiteen kattaus, Ihmeiden ILO!TALO -näyttely, on ollut kesän 2021 huikea menestys. Näyttelyllä on ennen viimeistä aukiolopäivää, sunnuntaita 15. elokuuta jo 2700 kävijää.

Kulttuurituottaja Kisu Huuskonen sanoo, että kävijämäärä ilahduttaa suunnattomasti.

”Ihmisten ja teosten kohtaaminen on naurattanut kesän aikana aina kyyneliin asti. Ikimuistoinen näyttely on pian takana, ja sen aikana on käynyt selväksi, että Ilomantsi tarvitsee ILO!TALOn!”

Erkki Rytkönen: Torso. Kuusesta moottorisahalla tehty työ, johon lahoamisen jälkeen lisätty isännäntuoli jalustaksi ja torso pintakäsitelty ja hiottu.

Pikkupojan oiva palaute

Näyttelyn talkooväeksi Karhufestivaalin aikaan tullut Salli Saastamoinenkin pani merkille, että Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn keskeisin ydin on juuri ilo.

”Sitä ihmiset tulivat selkeästi hakemaan. Paras palaute tuli alakouluikäiseltä pojalta. Kun hän kiersi ja tutki tarkasti Erkki Rytkösen Torso-teosta, hän totesi äidilleen: Kyllä tässäkin teoksessa on iloa!”

Saastamoinen on ilahtunut, että Ilomantsin kunnan nimessä olevaa ilo-sanaa on nyt alettu hyödyntää aiempaa enemmän.

”Kun kyselin näyttelyssä olevilta, mistä he olivat saapuneet näyttelyä katsomaan, paikkakuntia olivat muun muassa Pori, Lohja ja Helsinki. Joukossa oli lapsuudessa ja nuoruudessa Ilomantsissa asuneita, ja he olivat tulleet maistamaan taas sitä iloa, jota he olivat juurillaan lapsuudessaan täällä Ilomantsissa imeneet.”

Ihmeiden ILO!TALO -näyttely, ITE-taiteen kesä on avoinna Ilomantsin Kansallistalossa 1.7.–15.8.2021. Mukana on 15+1 ITE-taiteilijaa ja taitajaa eri puolilta Suomea.

Lue myös:

Entinen ilomantsilainen pämäytti Ihmeiden ILO!TALOon.

Mikä Ihmeiden ILO!TALO?

Musiikin tekijä Joonatan Huuki: ”Lisää äänimaailmaa näyttelyihin”

Hanna Viitala Ihmeiden ILO!TALOssa: ”Turpa auki – vaikka taiteella!”