Viinitornin veistänyt Timo Kareinen ILO!TALO-paheksujille: Ei kannata ottaa liian vakavasti!
Ilomantsin Viinitorni on innoittanut paikkakunnan moottorisahaveistäjää Timo Kareista tekemään matkailunähtävyydestä puisen version. Miehenmittainen teos on löytänyt paikkansa Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyssä aivan sisäänkäynnin vierestä Kansallistalon pihalla.
Veistokseen on Kareinen liittänyt myös aurinkokennolyhdyn, joka loistaa hämärän tullen teoksen yläosassa. Viinitorni eli Wine Tower -teos on laatuaan kolmas.
”Syksyllä 2020 tein tornista pienemmän version vanhustentalon pihalle, ja kotona minulla on kanssa pikkaisen isompi torni”, Kareinen kertoo.
Ilomantsin vanha vesitorni on toiminut paikallisen Hermannin viinitilan kahvila-baarina kesäaikaan pian 30 vuotta. Torni yltää 33 metrin korkeuteen ja sieltä on hulppea näköala Ilomantsinjärvelle, kirkonkylän taajamaan sekä sitä ympäröiviin metsä- ja suomaisemiin.
Jatkumoa ITE-taiteelle Ilomantsissa
Timo Kareiselta on näyttelyssä kaikkiaan kuusi teosta. Sisätiloista löytyvät muun muassa naisveistos, pöllö ja auringonkukka. Hän on tehnyt myös muutaman pienen ILO!TALO-kyltin näyttelyn ohessa olevaan ILO!NAM!ME-kesäkahvilaan.
”Naishahmo on ehkä viitisentoista vuotta vanha. Se on säilynyt hyvänä, koska ei ole ollut ulkona vaan riihessä.”
Kareisesta on hyvä, että myös joukko Ilomantsin Karhufestivaalista tuttuja moottorisahaveistäjiä on päässyt Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyssä esittelemään muitakin teoksiaan kuin mesikämmeniä.
”Tämä näyttely on ikään kuin jatkumoa Karhufestivaalille, mutta osoittaa että ITE-taide on tosiaan paljon muutakin kuin karhuja.”
Ei vakavuutta vaan huumoria!
Ihmeiden ILO!TALO on herättänyt nimensä ja muutamien eroottisten teosten ansiosta paikkakunnalla keskustelua ja joissakin jopa pahennusta. Kareinen kehottaa ihmisiä suhtautumaan asiaan huumorilla.
”Jokainen tekee oman näköistänsä taidetta, ja ITE-taiteessa on monesti humoristinen näkökulma. Tätä taidemuotoa ei kannata ottaa liian vakavasti kenenkään.”
Lue myös:
Timo Kareisen taiteilijaesittely.
Ihmeiden ILO!TALO sai tunnustusta rohkeudesta ja brändäyksestä.