Valokuvaaja Ursula Kuula: Katso, mitä läheltäsi löytyy!

Ihmeiden ILO!TALO, Kulttuuriyhdistys, uutinen
Ursula Kuula on tuonut valokuvansa Ilomantsiin. Käsissä teos nimeltä Orvokki.

Vettä, puita, kukkia, jääpuikkoja. Valokuvaaja Ursula Kuulalle luonto on ehtymätön kuvauksen aarrearkku.

”Korona on vienyt minut ulkoiluttamaan kameraa entistäkin enemmän. Ei ole monta päivää, etteikö olisi ollut kamera mukana minne menenkin.”

Ihmeiden ILO!TALO -yhteisnäyttelyyn 1.7.–15.8.2021 Kuula on tuonut kolmisenkymmentä teosta. Niiden yleistunnelmaa hän luonnehtii positiiviseksi.

”Mukana on paljon hyviä fiiliksiä. On siellä yksinäisyyttäkin muttei kuitenkaan lohduttomana. Haluan, etteivät kuvien välittämät ajatukset ole yksiselitteisiä, vaan katsoja voi tulkita niitä omista lähtökohdistaan.”

Valokuvia myös kankaalle

Paperille tulostettujen valokuvien ohella Kuulalla on näyttelyssä kankaalle painettuja valokuvia. Kahdeksi oviverhoksi ripustetussa teoksessa on kevään 2021 koivikko Espoon Korpilammelta ja sama kuva mustavalkoisena sekä värillisenä.

”Kuvat eivät ole naturalistisia, luonnonmukaisia, vaan niissä on mukana myös liikettä.”

Ursula Kuula pitää Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn sekalaisesta seurakunnasta.

”Näyttelyt tehdään usein liian steriileiksi. Tämä Ilomantsin Kansallistalo ei ole perinteinen tila vaan antaa valtavasti paitsi haasteita myös mahdollisuuksia. Hienoa on, että näyttely ei ole vain sisällä vaan levittäytyy myös ulos.”

Kuula ennustaa, että näyttelyn vaikutus ympäröivään yhteisöön voi olla isokin.

”Usein meiltä ihmisiltä unohtuu katsoa lähelle. Ei aina tarvitse päästä muualle kokeakseen asioita”, Kuula rohkaisee tutustumaan näyttelyyn.

Ilomantsi, mikä mainio nimi!

Ursula Kuula kävi kesäkuussa itse tuomassa teoksensa Ilomantsiin. Samalla hän pääsi tutustumaan täällä oleviin sukulaisiin.

”Äidin puolen ukkini on lähtöisin rajan taakse jääneestä Ilomantsin Lutikkavaarasta, ja hän tuli Suomeen Möhkön kautta. Isän puolen suku on Enosta. Itse olen syntynyt Kirkkonummella.”

Ihmeiden ILO!TALO -nimeä Kuula pitää oivallisena.

”Kuinka monella kunnalla on näin mainio nimi kuin Ilomantsi!”

Lue myös:

Ursula Kuulan taiteilijaesittely: Kamera kuin kaulakoruna