Paula Huhtasen Onnellinen Lapio palkittiin Kulttuurigaalan kilpailussa

Ihmeiden ILO!TALO, Kulttuuriyhdistys, uutinen
Paula Huhtanen: Onnellinen Lapio. Kuvat: Kisu Huuskonen.

ITE-taiteilija Paula Huhtanen on sijoittunut toiseksi kilpailussa, jossa suunniteltiin palkintoesine Kulttuurigaalaan. Huhtasen työ on nimeltään Onnellinen Lapio.

Suunnittelukilpailun voitti muotoilija Dario Vidal esineellään Aallon kimallus

Paula Huhtasen työssä pohjana on Fiskarsin pistolapio, jossa lapion rauta sekä oranssi kahva kohtaavat hänen luovan prosessin menetelmänsä, spektrin värit, muodot ja efektit.

”Koen kulttuurin maanviljelynä. Kulttuuriteoilla muokkaamme maan ja maailmat, luomme kasvua ja kehitystä, tuotamme sadon ja ravitsemme kansan syvät rivit, yleisöt ja yhteisöt. Onnellinen Lapio -teoksellani olen halunnut yllyttää viljelemään lisää kulttuurista maaperäämme ja luomaan uusia, elinvoimaisia ja kestäviä kulttuuritekoja”, Huhtanen kertoo.

Vankka kuin kulttuuriala

Pirkanmaalla Sarkolan kylässä asuva ja taidettaan tekevä Huhtanen lisää, että lapio on vankka esine, eikä sitä tarvitse varoa.

”Onnellinen Lapio on kuin kulttuuriala, joka kestää erinomaisesti kulutusta ja iskujakin.”

Paula Huhtanen. Kuva: Design Spot

Vuonna 2020 Maaseudun Sivistysliitto valitsi Paula Huhtasen ensimmäiseksi Vuoden ITE-taiteilijaksi. Kesällä 2021 Huhtanen kuratoi Ilomantsiin Ihmeiden ILO!TALO -yhteisnäyttelyn, johon osallistuu kaikkiaan 15+1 ITE-taiteilijaa ja taitajaa ympäri Suomen. Heinäkuun alussa avattavan näyttelyn järjestää Maaseudun Sivistysliiton Vaara-Karjalan Kulttuuriyhdistys.

Kulttuurigaala marraskuussa

Kulttuurigaalan palkinnon suunnittelukilpailun järjesti Designmuseo yhteistyössä Kulttuurigaalan ja muotoilualan asiantuntijajärjestö Ornamon kanssa. Palkintoesine jaetaan ensimmäisen kerran marraskuussa 2021 Tampereella järjestettävässä Kulttuurigaalassa, jossa juhlitaan kulttuurin tekijöitä ja -tekoja. Tilaisuudessa palkitaan muun muassa Vuoden kulttuuriteko ja Vuoden kulttuuripersoona.

Dario Vidalin ja Paula Huhtasen lisäksi kisassa jaettiin kolmas sija Heli Örnbergin ja Simon Örnbergin suunnittelemalle esineelle Pyloni. Suunnittelukilpailun palkintosummat tekijöille ovat 7000, 2000 ja 1000 euroa

Lue myös:
Paula Huhtasen verkkosivut
Ihmeiden ILO!TALO -näyttelyn verkkosivut
Kulttuurigaalan uutinen kilpailusta

Yksityiskohta Onnellisesta Lapiosta.
Paula Huhtanen: Onnellinen Lapio.