Karhufestivaali 2021 Karhu ja pentu

Karhufestivaali

Karhufestivaali Ilomantsissa 12.-15.8.2021

Teemana Karhu ja pentuwww.karhufestivaali.fi

Ilomantsin Karhufestivaali järjestetään torstaista sunnuntaihin 12.–15.8.2021, nyt jo kahdeksannen kerran. Veiston ydinpaikat, Karhuareena ja Karhumetsä, tarjoavat jälleen purun ja bensan tuoksuista tunnetta ja taitoa.

Maaseudun Sivistysliitto toteuttaa tämän vuoden puunveistokilpailun teemalla Karhu ja pentu ­– Bear and Cub. Aihe herättää ajatuksia sukupolvien ketjusta ja siihen liittyvistä iloista, vastuista ja haasteista. Teemasta voi löytää mahdollisuudet hellyttäviin tulkintoihin mutta yhtä hyvin myös ravistelevaan ilmaisuun.

Ennen veistokilpailua on ohjelmassa torstaina 12.8. järjestettävä Mestarit Mantsissa -veistonäytös, jossa neljä aiempien vuosien mestaria Esko Heikura (2014), Juha Käkelä (2016), Markku Tuominen (2019) ja Timo Teittinen (2020) veistävät onnitteluveistokset 300 vuotta täyttävälle Pohjois-Karjalan maakunnalle.

Karhunveiston mestaruuskilpailu käydään perjantaista lauantaihin 13.–14.8. Sunnuntain ohjelmassa 15.8. on pikaveistokilpailu ja palkintojuhla.

Veistokilpailujen lisäksi luvassa on oheistapahtumaa, jotta järjestetään yhteistyössä eri toimijoiden kanssa koronatilanteen sallimissa puitteissa. Ohjelma täydentyy ja tarkentuu Karhufestivaalin kotisivulle kevään ja kesän aikana. Festivaalin yhteydessä pääsee nauttimaan mm. ITE-taiteen näyttelystä Ihmeiden ILO!TALO, vanhojen harrasteajoneuvojen tapahtumasta sekä, koronatilanteen salliessa, Vaara-Karjalan Leaderin järjestämästä Villiruokafestarista. 

Karhufestivaali on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien 2021 ohjelmistoa. 

Viime vuoden Karhufestivaalin veistosten kuvia voit selailla FB-albumista.