Teemavuoden kiitokset

Toivotamme hyvää Joulun aikaa ja iloisia päätöksiä myös vuonna 2023!

Iloisen päätöksenteon vuosi 2022 on kääntymässä loppua kohti. Ajatuspaja Alkion nuorisotutkimuksesta itänyt teemavuosi on kannustanut päätöksentekokulttuuria rakentavampaan, ihmisyyttä ja vuoropuhelua arvostavaan suuntaan. Halua ja tahtoa parantaa päätöksentekoilmapiiriä selvästi on, koska niin moni kunta, päättäjä ja organisaatio ovat lähteneet mukaan teemavuoden tapahtumiin. 

Vastuullinen päätöksenteko on aina yhdistelmä tietoa, taitoa ja tunnetta. Olemme esitelleet hyviä päätöksenteon käytäntöjä ja onnistumisen kokemuksia. Olemme järjestäneet tietoiskuja, tarjonneet työvälineitä sekä koostaneet ja tuottaneet päätöksentekoa tukevaa tietoa. Vuoden mittaan järjestetyt keskustelutilaisuudet, Ilopilkun ilmiantokampanja ja kaikille tarkoitettu haastekampanja ovat herätelleet pohtimaan vuoropuhelun tärkeyttä ja laajemmin sitä, miten päätöksenteolla voidaan luoda hyvää. Joulukuussa eduskunnassa järjestetty päätösseminaarimme ”Tiedolla vai tunteella?” kruunasi teemavuotemme. Kiitos tästä kokonaisuudesta kuuluu kaikille teille!

Iloisen päätöksenteon vuosi on yhdistänyt myös Maaseudun Sivistysliiton tiimit perustehtävämme äärelle. Tuemme jokainen tahollamme ihmisenä ja päätöksentekijänä kasvua, luovuutta ja aktiivista kansalaisyhteiskuntaa. Haluamme, että meillä on tulevaisuudessakin tekijöitä, osaamista ja vastuunkantajia. Toimimme niin, että demokratia ja yhdenvertaisuus kukoistavat ja kaikkien ääni kuuluu. Tästä meitä muistuttaa kampanjasymbolimme eli veistotaiteilija Juha Käkelän ja taiteilija Paula Huhtasen valmistamat iloiset puheenjohtajan nuijat. Oman uniikin nuijansa on saanut jo liki 400 päätöksentekijää ympäri Suomen. 

Vaikka teemavuotemme päättyy, ilosanomamme eläköön tulevaisuudessakin! Teemavuoden tunnelmiin pääset oheisen videokoosteen kautta.