Teemavuoden päätösseminaari 1.12: Tiedolla vai tunteella?

Tiedolla vai tunteella? Miten tehdä hyviä päätöksiä.

Iloinen päätöksenteko on Maaseudun Sivistysliiton vuoden 2022 teemavuosi. Yhteiskunnallista tutkimusta tekevä ajatuspajamme havaitsi jo vuonna 2020, että päätöksenteko ja vastuunkantaminen eivät enää houkuttele uusia tai nuoria toimijoita. Päinvastoin. Suurin syy ilmiölle oli kyselytutkimukseemme vastanneiden mielestä pelko joutua julkisen arvostelun tai jopa vihapuheen kohteeksi. 

Iloisen päätöksenteon teemavuotena olemme halunneet tuoda esille hyviä päätöksenteon kokemuksia ja onnistuneita projekteja eri puolilta Suomea. Halua ja tahtoa parantaa päätöksentekoilmapiiriä selvästi on, koska niin moni kunta, päättäjä ja organisaatio on lähtenyt mukaan teemavuoden tapahtumiin. Vuoden mittaan järjestetyt keskustelutilaisuudet, Ilopilkun ilmiantokampanja ja kaikille tarkoitettu haastekampanja ovat herätelleet pohtimaan vuoropuhelun tärkeyttä ja laajemmin sitä, miten päätöksiä kunnassa ja Suomessa tehdään. 


Nyt järjestettävä päätösseminaari pohtii päätöksentekoa otsikolla Tiedolla vai tunteella? Mukana ovat tutkija Tuomas Leisti, joka on tutkinut päätöksenteon psykologiaa sekä päättäjät Hilkka Kemppi, Reijo Siltala ja Jani Kokko. Tule mukaan! Seminaaria kuljettavat eteenpäin Pauliina Maukonen ja Virpi Harilahti-Juola Maaseudun Sivistysliitosta.


Iloisen päätöksenteon teemavuoden päätösseminaari:
Tiedolla vai tunteella?

Aika: torstai 1.12. klo 12.00-13.30
Paikka: Eduskunta, Aurorasali (sisäänkäynti C, Aurorankadun puolelta)
Rajallinen osallistujamäärä, ilmoittautumislinkki lopussa. Tilaisuus myös striimataan.


Ohjelmassa:
klo 12 tervetulosanat, seminaarin vetäjät: tutkimuspäällikkö Pauliina Maukonen ja kehittämispäällikkö Virpi Harilahti-Juola Maaseudun Sivistysliitosta

klo 12.05 PsT Tuomas Leistin alustus: Tiedolla vai tunteella?

klo 12.30 paneelikeskustelu, jossa panelisteina PsT, kirjailija Tuomas Leisti, kansanedustaja Hilkka Kemppi, Janakkalan kunnanjohtaja Reijo Siltala ja Keski-Suomen hyvinvointialueen valtuuston pj Jani Kokko

klo 13.20 paneelin ja teemavuoden yhteenvetoa

klo 13.30 päätös

Uusimmat tapahtumat

Ei valittuja tapahtumia