Nuijaparlamentti 17.5: Kaikella kunnioituksella – terävästi ja ryhdikkäästi. Kuinka kehitän taitojani poliittisena puhujana? 

Vinkkejä arvostavaan, toisia kunnioittavaan ja rakentavaan poliittiseen puheeseen

Iloisen päätöksenteon teemavuoden 2022 yksi keskeinen tavoite on kiinnittää huomiota siihen, miten rakentavasti ja yhteishenkeä luoden puhumme toisillemme päätöksenteon eri prosesseissa. Haastekampanjamme allekirjoittaneet ovat sitoutuneet mm. seuraaviin tavoitteisiin:

  • Perustan päätöksentekoni tiedolle ja dialogille. Vuoropuhelu on osa tiedonkeruutani.
  • Olen asiakeskeinen pelinrakentaja. Näen kokonaisuuden yksityiskohdilta.
  • En sorru kärjistämään ja kaksinapaistamaan asioita ja ilmiöitä. En sorru henkilökohtaisuuksiin. Vaikutan sosiaalisessa mediassa, mutta en hyväksy vihapuhetta enkä vähättelyä.
  • Olen aktiivinen. Kysyn ja kyseenalaistan. Jos kritisoin, tarjoan aina myös ratkaisun ongelmaan. 

Puhetaitoja voi kehittää. Tule kuulemaan, miten rakentaa poliittinen puhetapa niin, että se rakentaa ja luo yhteistyötä, eikä hajota sitä. Käytännön vinkkejä meille tarjoaa toimittaja Johanna Korhonen, jolla on pitkä kokemus myös viestintäkouluttajana. Tunnin tiivis valmennus sopii kaikille päätöksentekijöille, kuntien ja hyvinvointialueiden luottamushenkilöille sekä kaikille julkisille puhujille, joiden tavoitteena on saavuttaa puheellaan myös tekoja.

Ilmoittautua voit jo nyt verkkolomakkeellamme, tervetuloa mukaan!